Razlike između izmjena na stranici "Wikipedia:Pijaca-Пијаца"

|}
Ovi najnoviji podaci su od prije dva mjeseca kada smo imali za trećinu manje članaka. Kad se sad usporede Gregorova i gornja statistika nameće se zaključak da ili čitatelji iz Hrvatske masovno prelaze na sh.wiki čak i ako im Google ponudi hr.wiki kao primarni izbor, ili da 10.000 kineskih i indijskih znatiželjnika svakog sata preskoči na onaj dugački srpskohrvatski interwiki. Što je vjerojatnije, prosudite sami. --[[Korisnik:Orijentolog|Orijentolog]] ([[Razgovor sa korisnikom:Orijentolog|razgovor]]) 12:54, 16 april-травањ 2014 (CEST)
 
: Složio bih se s Deanovim komentarom na početku ovog poglavlja, a i s OC Ripperovim da je bitno da "mačka lovi miševe".
: Podijelit ću s vama moje razmišljanje jer mi se čini da neki, kao [[Korisnik:Maria Sieglinda von Nudeldorf|Maria SvN]] jednostavno ne razumiju neke stvari, a ja sam ih pokušao objasniti [https://sh.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Pijaca-%D0%9F%D0%B8%D1%98%D0%B0%D1%86%D0%B0&oldid=53044#Besmislenost_wikipedije_sa_dva_standarda još 2006.], ali nisam siguran da su me svi sugovornici razumjeli. Ja svoj jezik zovem hrvatskim, ali čak i da ga zovem srpsko-hrvatskim, opet bi moja matična wikipedija bila hr jer volim pisati članke na jezičnom standardu koji je služben u državi u kojoj živim i kojim priča teta na Dnevniku u 19.30.
: Po meni, sr, hr i bs wikipedije nisu "nacionalne" wikipedije, nego prvenstveno vezane uz jezične standarde, koji se, eto, vezuju uz države u omjeru 1:1. Sasvim je nebitno jesu li to 3 standarda unutar jednog jezika ili 3 standarda od 3 različita jezika, to ne mijenja činjenicu da su u pitanju različiti standardi.
: Pored toga, nema veze što su u pitanju male razlike, tipa vijek/vek, sportaši, sportisti... činjenica je da se npr. kod odabira naziva kategorije mora odabrati jedna varijanta, pa imamo miks kao ovdje: [[:Kategorija:Sportisti po nacionalnosti]]. Ja volim urednost i uniformnost. Netko možda voli raznolikost pa mu je to simpatično, ali meni nije, ne zbog politike nego valjda zbog toga što sam programer, pa sam navikao da stvari moraju biti uredno složene, dosljedne i uniformne. Nisam bez veze na hr wiki 2005. krenuo baš od kategorija.
: Nije taj problem vezan samo za sh. Nedavno sam upoznao jednog suradnika s [[okcitanski jezik|okcitanske]] wikipedije koji mi je ispričao da svako selo ima svoj dijalekt i da je, ukratko, kaos mnogo veći nego u [[:Kategorija:Sportisti po nacionalnosti]]. Naravno, nema smisla otvarati wikipediju za svaki dijalekt samo zato jer okcitanski nije standardiziran. Taj "kaos" je nužno zlo, kao i ovdje.
: Unatoč nedosljednostima i korištenju više standarda, rado ću pomoći sh wiki jer su mi motivi slični deanovima - bitno je širiti znanje, a ako nađem vremena, mogu pokušati prebaciti i koji članak na bs i sr, poštujući jezične standarde tih wikipedija, iz istog razloga iz kojim doprinosim ovdje - širenje znanja. --[[Korisnik:Argo Navis|Argo Navis]] ([[Razgovor sa korisnikom:Argo Navis|razgovor]]) 13:38, 16 april-травањ 2014 (CEST)
 
== Kategorije ==