Brooklyn Museum – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
m robot Dodaje: es:Museo Brooklyn
Xqbot (razgovor | doprinos)
m robot Dodaje: eu:Brooklyn Museum; kozmetičke promjene
Red 1:
'''Bruklinkski muzej''' ([[engleski]]: ''Brooklyn Museum''), smješten na adresi 200 [[Eastern Parkway (Brooklyn)|Eastern Parkway]] u [[New York|njujorškoj]] [[općina (New York)|općini]] [[Brooklyn]], je drugi najveći [[muzej umjetnosti]] u New Yorku, i jedan od najvećih u [[SAD]]. Arnold L. Lehman je direktor Muzeja.
 
Otvoren je godine 1897. Zgrada Sastoji se od čeličnog okvira—aliokvira—ali je sagrađena po pravilima klasičnog udrastva—projektiralaudrastva—projektirala ju je slavna [[arhitektura|arhitektonska]] firma [[McKim, Mead, and White]] a sagradila Carlin Construction Company. [[Daniel Chester French]], kipar poznat po radu na [[Lincoln Memorial]]u, izvajao je dvije alegorijske figure, ''Brooklyn'' and ''Manhattan'', koje se nalaze na zabatu.
 
Bruklinski muzej se smatra jednom od najvažnijih umjetničkih institucija na svijetu, s obzirom da njegova zbirka sadrži preko milion i pol različitih izložaka, od drevnih egipatskih remek-djela do suvremene umjetnosti, uključujući umjetnost mnogih svjetskih kultura. Izlošci se nalaze u zgradi površine 52,000 m², napravljene u stilu [[Beaux-Arts arhitektura|Beaux-Arts]]. Procjenjuje se da ga svake godine posjeti oko 500.000 ljudi.
Red 19:
</gallery>
 
== Reference ==
{{reflist}}
 
Red 25:
*[http://www.brooklynmuseum.org Brooklyn Museum website]
 
[[CategoryKategorija:New York]]
[[CategoryKategorija:Brooklyn]]
[[CategoryKategorija:Muzeji]]
 
[[de:Brooklyn Museum]]
[[en:Brooklyn Museum]]
[[es:Museo Brooklyn]]
[[eu:Brooklyn Museum]]
[[fi:Brooklyn Museum]]
[[fr:Brooklyn Museum]]