Maverick (TV-serija) – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka izmjene
Nema sažetka izmjene
Red 27:
 
'''''Maverick''''' je [[SAD|američka]] [[komedija|humoristična]] [[western]] TV-serija koju je stvorio [[Roy Huggins]] i koja se originalno prikazivala na programu [[American Broadcasting Company|ABC]]-a od 1957. do 1962. Glavni glumci su bili [[James Garner]], [[Jack Kelly (glumac)|Jack Kelly]], [[Roger Moore]] i [[Robert Colbert]], nastupajući kao četvorica profesionalnih [[poker|igrača pokera]] po imenu Maverick (Bret, Bart, Beau i Brent). Moore i Colbert su naknadno postali članovima glumačke postave, iako nikada u seriji nije bilo više od dva Mavericka.
 
Huggins je kao glavni lik zamislio Breta Mavericka, koji se trebao razlikovati od dotadašnjih western-junaka kako time što je za život zarađivao kao kockar i varalica, tako i time što je nosio crni šešir i odjeću, po western-konvencijama predviđenim za negativcem. Bret je također stalno nastojao izbjeći situacije u kojoj bi mu se život našao u opasnosti, a kada bi se u njima našao na to se stalno žalio, iako bi na kraju svake epizode pokazao da je hrabar i spretan s pištoljem kao i svaki drugi western-junak.
 
Breta Mavericka je tumačio [[James Garner]], koji je već nakon nekoliko epizoda postao velika zvijezda. Međutim, na početku prve sezone se ispostavilo kako studio jednostavno nije u stanju snimati epizode predviđenim tempom, na što su producenti došli na originalnu ideju. U seriju su uveli lik Bretovog brata Barta, koga je tumačio [[Jack Kelly (glumac)|Jack Kelly]], a koji je gotovo po svemu bio istovjetan Bretu, čime je omogućeno da se likovi, glumci i ekipe rotiraju.
 
Ovakav je aranžman potrajao tri godine, sve dok Garner, nezadovoljan kvalitetom scenarija, nije napustio seriju. Kao zamjena je došao [[Roger Moore]], tumačeći lik Bretovog rođaka Beaua, koji je dugo vremena proveo u [[Engleska|Engleskoj]] - a što je trebalo biti objašnjenje za Mooreov engleski naglasak. I Moore je, isto kao Garner, zbog loše kvalitete scenarija napustio seriju, te je kao zamjena, odnosno treći brat Maverick, došao [[Robert Colbert]]. Nakon još jedne sezone je zbog loše gledanosti obustavljeno snimanje serije.
 
==Eksterni linkovi==