CBS – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
m robot Mijenja: es:CBS
Xqbot (razgovor | doprinos)
m robot Mijenja: es:Columbia Broadcasting System; kozmetičke promjene
Red 18:
'''CBS''' (bivša skraćenica za '''Columbia Broadcasting System''', njen bivši naziv) je jedna od najvećih [[TV mreža|televizijskih]], te jedna od nekad najvećih [[radio-mreža]] u [[SAD]]. Nastala kao jedna od pionirskih radio-mreža, CBS je vrlo rano stekla ugled zahvlajujući kvaliteti svog programa; prije nego što je razvoj kablovske televizije doveo do podjele nekoć jedinstvenog televizijskog tržišta, CBS je bila jedna od članica Velike trojke koja je neprikosnoveno dominirala televizijskom produkcijom SAD.
 
Ponekad se za CBS koristi izraz '''Mreža Tiffany'''; taj nadimak se koristi kao aluziju na dragocjenost njenog programa, odnosno kao na referenca na jednu od prvih demonstracija televizije u boji, koju je CBS organizirala u bivšoj zgradi [[Tiffany_%26_CoTiffany & Co.|TiffanyTiffanyja]]ja u [[New York]]u godine [[1950]].
 
Mreža je donedavno bila u vlasništvu medijskog konglomerata [[Viacom]] (koji je sam nekoć bio podružnica CBS). CBS kao i drugi tradicionalni radiodifuzni resursi su krajem 2005. postali dio nove [[CBS Corporation|korporacije CBS]] nakon razdvajanja od Viacom. Korporacija CBS i novi Viacom su pod kontrolom [[Sumner Redstone|Sumnera Redstonea]] preko tvrtke [[National Amusements]].
Red 24:
[[Les Moonves]] je [[predsjednik]] CBS-a i Korporacije CBS. Do 1998. Moonves je bio predsjednik CBS-ovog odjela za zabavni program.
 
[[CategoryKategorija: Televizijske kuće]]
[[CategoryKategorija:SAD]]
 
== Vanjski linkovi ==
*[http://www.cbs.com službena stranica]
*[http://www.cbscorporation.com/ CBS Corporation]
Red 44:
[[de:Columbia Broadcasting System]]
[[en:CBS]]
[[es:Columbia Broadcasting System]]
[[es:CBS]]
[[fa:سی‌بی‌اس (شبکه)]]
[[fi:CBS]]