Razlike između izmjena na stranici "Limunada"

Dodana 94 bajta ,  prije 11 godina
m/м
nema sažetka uređivanja
m/м (Nova stranica: Limunada je bezalkoholno piće s okusom limuna, obično napravljeno od limuna, vode i saharoze, a također neki proizvođači je prave od mješavine u pr...)
 
m/м
[[Image:Lemonade with straws.jpg|200px|thumb|Limunada sa slamkama|right]][[Limunada]] je bezalkoholno [[piće]] s okusom limuna, obično napravljeno od limuna, [[voda|vode]] i [[saharoza|saharoze]], a također neki proizvođači je prave od mješavine u prahu (kao američka tvrtka Kool-aid). Naziv je dobila po francuskoj riječi ''limonade'', što se u mnogim zemljama odnosi na bilo koje bezalkoholno piće, bez obzira na okus.
== Štandovi s limunadom ==
U [[SAD]]-u limunada se često prodaje na štandovima, kako bi osvježila ljude za vrijeme ljeta. I djeca često prodaju limunadu na štandevima, kako bi zaradila nešto novca. Cijena limunade na štandovima se kreće 10-50 centi. Postoji dosta računalnih igara u kojima se prodaje limunada na štandu.
 
[[Lemonade Stand]] je računalna igra koju je u veljači [[1973]]. napravio [[Bob Jamison]] iz tvrtke Minnesota Educational Computing Consortium. Charlie Kellner 1979. igru je prilagodio računalu [[Apple II]]. Mnogi ljudi koji su odrastali u 1980-ima su rado igrali ovu igru. Kao i većina igara napravljenih za mikroračunala u 1970-ima, Lemonade Stand je imala jednostavan dizajn. U igri igrač bi birao cijene, broj čaša limunada koje će napraviti i broj reklamnih natpisa. Na kraju svakog radnog dana bi bilo prikazano izvješće o zaradi. Igra je dizajnirana za 1-30 igrača.
[[Kategorija:Pića]]
549

izmjena