Razlike između izmjena na stranici "Lista likova serije Law & Order"

 
== Likovi ==
=== MaxMaxwelle Greevey ===
{{Infookvir Zakon i red lik
|ogranak serije = Zakon i red
|Igra ga= [[George Dzundza]]
}}
Maxwelle "Max" Greevey ([[George Dzundza]]) je detektiv za ubojstva koji radi na Manhattanu u Odeljenju 27. Stanice. Karijeru je započeo u 1960 kada je bio partner [[Donald Cragen|Donaldu Cragenu]]. Na početka serije je unapređen u čin narednika i dobio novog partnera [[Spisak likova "Law & Order"#Michael Logan|Mikea Logana]], s Cragen je postao njihov kapetan. On je vrlo blizak sa Loganom, čak i dok ima autoritet nad njim, i daje svom mlađem partnera savjete i nekoga u koga može da ima povjerenja. Greevey sretno je oženjen svojom suprugom Marie, s kojom ima troje djece. On je konzervativni irski katolik i ponekad gleda s' visine na ljude, čak i na žrtve ubojstava, čiji je način života u sukobu sa njegovim uvjerenjima. Na primjer, zbog njegovog protivljenja pobačaju neugodno mu je da istražuje bombaški napad na kliniku za porodično planinarenje, što uzrokuje neke tenzije s Loganom, koji je pro-izbor. Međutim, čini se da je najmanje tolerantan za preljubu, uz napomenu da on sam nikad nije varao svoju ženu. Greevey također krije otvoreno nepovjerenje prema liječnicima, koje je započelo nakon što mu je liječnik pogrešno dijagnosticirao operiraciju tumora na mozgu. Nakon što je tražio drugo mišljenje, saznao je da je to zapravo subduralni hematom i oporavio se ubrzo nakon toga. Greevey nosi Smith & Wesson Model 36 revolver kao svoje oružje na dužnošću. On ga je izvlačio nekoliko puta tijekom serije, ali nikad nije pucao. Greevey partner prije Logana je ubijen na dužnosti tijekom prometnog zaustavljanja. Greevey je ubijen ispred svoje kuće na ženine oči dok je popravljao auto.
 
=== Michael Logan ===
}}
 
Michael "Mike" Logan ([[Chris Noth]]) se prvi put pojavio u seriji "Zakon i red" u pilot epizodi. On se pojavio u svakoj epizodi počevši od prve sezone 1990. godine sve do Nothove smjene iz serije 1995 godine, što je objašnjeno time da je Logan dobio otkaz. Nakon pojavljivanja filmu, Logan se kao gost pojavio u seriji "Zakon i red: Zločinačke nakane", u epizodi "Stresna pozicija" , Logan je kasnije postao član glavne postave, počevši od prve epizode 5. sezone, "Rast", koja je izvorno emitirana 25. rujna 2005. Logan je potom napustio seriju u 21. epizodi 7. sezone, "Posljednja pomast", koji izvorno emitirana 17. kolovoza 2008. godine. Logan je u toj epizodi rešio slučaj koji nije bio rešen i suprotstavio se pomoćniku tužitelja Terri Dryver, a ona je posle toga željela njegovu glavu i Logan je ponovo dobio otkaz.
{{clear}}
 
|Igra ga= [[Michael Moriarty]]
}}
Benjamin "Ben" Stone ([[Michael Moriarty]]) je postao izvršni pomoćnik okružnog tužitelja 1985. godine, nakon što je osudio varalicu i ubojicu Philipa Swanna, koji nekoliko godina kasnije podiže tužbu protiv Stonea kada je valjanost suđenja dovedena u pitanje (Swann je bude proglašen krivim i poslat natrag u zatvor). Stoneovi pomoćnici su bili [[Spisak likova "Law & Order"#Paul Robinette|Paul Robinette]] i [[Spisak likova "Law & Order"#Claire KincaidClaire Kincaid]].
Kao strog i nepopustljiva šef, Stone može biti neko s' kim se vrlo teško radi; u pilot epizodi, detektivi [[Spisak likova "Law & Order"#Maxwell Grevey|Max Greevey]] i [[Spisak likova "Law & Order"#Michael Logan|Mike Logan]], su rekli da Stone "jede POT-pve za ručak." Ipak, Stone je obično prilično tih, te je sklon korištenju bezopasnih riječi kao što su "gospodine" kojima prijenosi svoj prezir na ljude koje tuži.
Stone se posljednji put u seriji pojavio u epizodi "Stari prijatelji". Epizoda oslikava slučaj reketiranja u kojem je glavni svjedok, čiji je iskaz Stone dobio nakon što je zaprijetio da će je poslati u zatvor, je ubila ruska mafija. On se osjećao odgovornim za njezinu smrt, pa je podneo ostavku.
Anonimni korisnik