Brian Johnson – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Nova stranica: '''Brajan Džonson''' (engl. '''Brian Johnson''' *5. oktobar 1947.) je engleski pevač i tekstopisac. Od 1980. godine je pevač australijskog rok benda AC/DC, sa kojim je primljen...
(nema razlike)

Verzija na datum 7 august 2016 u 20:04

Brajan Džonson (engl. Brian Johnson *5. oktobar 1947.) je engleski pevač i tekstopisac. Od 1980. godine je pevač australijskog rok benda AC/DC, sa kojim je primljen u "Rokenrol kuću slavnih" 2003. godine.

Džonson je bio jedan od osnivača rok benda Geordie formiran u Njukaslu 1971. Posle nekoliko hit singlova, uključujući UK Top 10 "All Because of You" (1973.), bend se raspao 1978. Nakon smrti frontmena AC/DC Bona Skota 19. februara 1980. godine, Džonson je bio pozvan na audiciju za bend, u Londonu. Gitarista benda i suosnivač Angus Jang se seća: "Sećam se Bon mi je puštao Litle Ričarda, i onda mi pričao mi o tome kada je video Brajana kako peva [sa Geordie]." O toj noći Bon je govorio: "Tu je taj tip koji vrišti iz sve snage, a zatim se baca na pod. On je na podu, valja se okolo i vrišti, mislio sam da je to sjajno, a onda, povrh svega - nisi mogao dobiti bolji bis - su došli i dovukli ga nazad". Te noći se Džonsonu je dijagnostikovano pucanje slepog creva kasnije te večeri, zbog skakanja po bini. Bend se složio da Džonsonov stil pevanja, odgovara stilu AC/DC muzici. Džonsonov prvi album sa AC/DC, Back in Black, je postao drugi najprodavaniji album u svetu[3]. Jedini prodavaniji od njega je Majkl Džeksonov Thriller.