Razlike između izmjena na stranici "Branimir Mihaljević"

Dodano 2.016 bajtova ,  prije 4 godine
nema sažetka uređivanja
Unuk je skladatelja, književnika, novinara i radijskog urednika [[Branko Mihaljević|Branka Mihaljevića]] i sin skladatelja zabavne glazbe i tekstopisca [[Mario Mihaljević|Marija Mihaljevića]].
 
Branimir Mihaljević (1975) je kompozitor, aranžer i glazbeni producent. Glazbeno obrazovanje stekao je u srednjoj glazbenoj školi Vatroslava Lisinkog u rodnom Zagrebu, a paralelno već u tinejđerskim danima stječe iskustvo studijskih snimanja te već sa 16 godina aranžira prve albume koji se prodaju u zlatnim tiražama.
Surađivao je s [[Alka Vuica|Alkom Vuicom]] (album [[Cirkus (album)|Cirkus]]), [[Neda Ukraden|Nedom Ukraden]] (albumi [[Život sam promjenila]] i [[Oduži mi se poljupcima]]), [[Crvena Jabuka|Crvenom jabukom]] (album [[Volim te (Crvena Jabuka)|Volim te]]), [[Slavonske lole (tamburaški sastav)|Slavonskim lolama]] (album [[Crne oči]]), [[Feminnem]]om (album [[Lako je sve (album)|Lako je sve]]) i drugima.
 
Do danas njegov autorski rad u domeni zabavne glazbe broji stotine pjesama koje su otpjevali neki od najpopularnijih izvođača u regiji među kojima su Crvena jabuka, Željko Bebek , Oliver Dragojević, Mišo Kovač, Zlatko Pejaković, Nina Badrić, Severina, Neda Ukraden, Jasmin Stavros, Kemal Monteno, Tedi Spalato, Petra Kovačević, Feminnem, Mate Bulić, Maja Šuput, Ivan Zak, Antonija Šola, Amir Kazić - Leo, Alka Vuica, Minea, Begini, Franka Batelić, Ivo Gamulin - Gianni i mnogi drugi regionalni, te neki inozemni izvođači među kojima su njemački superstar Juergen Drews, bugarska diva Preslava te talijanka Ana Oxa. Njegova glazbena širina omogućila mu je da ostvari suradnju kao aranžer i glazbeni producent osim sa navedenima i sa desetcima drugih izvođača među kojima su Thompson, Danijela Martinović, grupe Latino, Mejaši, Leteći odred, Bosutski bećari i brojni drugi na ukupno više od dvije tisuće diskografski objavljenih snimaka.
{{Lifetime|1975||Mihaljević, Branimir}}
 
U periodu od 1996. do 2002. ostvario je i vlastitu pjevačku karijeru koja je rezultirala sa tri samostalna albuma i brojnim nastupima, a najzapaženija pjesma iz tog perioda je „Daj, daj“ koja je nakon nastupa na Dori 1998. postala najemitiranija pjesma u radijskom eteru iste godine.
 
Dobitnik je mnogih nagrada, uključujući Zlatnu pticu za iznimnu tiražu te nekoliko festivalskih Grand-Prixa, a 2010. godine sa grupom Feminnem predstavljao je Hrvatsku na Eurosongu. Skladao je glazbu za nekoliko igranih filmova a njegov soundtrack za film „Slučajni prolaznik“ osvojio je dvije nominacije za nagradu Porin. Skladao je i producirao glazbu za brojne domaće i internacionalne reklamne kampanje, najavne špice i avizo glazbu za relevantne hrvatske medije te namjenske pjesme za brojne sportske i druge manifestacije. U drugoj sezoni HRT-ovog serijala TheVoice bio je glazbeni producent pobjedničkog tima Indira. Suvlasnik je produkcijske i diskografske tvrtke Karpo Media. Redovni je član Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU) i Hrvatskog društva skladatelja (HDS) a od 2016. godine je član predsjedništva HDS-a i upravnog odbora UNISON-a.
[[Kategorija:Hrvatski skladatelji]]
[[Kategorija:Hrvatski pjevači]]
Anonimni korisnik