Megan Mullally – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Red 27:
 
===Televizija===
Mullally se preselila u Los Angeles 1981. Nakon dve nedelje kao klijent agencije William Morris, počela je da se pojavljuje sa malim ulogama u filmovima i na televiziji, kao što je [[Murder She Wrote]] sa [[Angelom Lansbury]]. Debitovala je u seriji [[The Ellen Burstyn Show]] i gostovala u popularnim komedijama kao što su [[Seinfeld]], [[Frasier]], [[Wings]], [[Ned iand Stacey]], [[Mad About You]], i [[Just Shoot Me!]]. Bezuspešno je konkurisala za ulogu Elaine u [[Seinfeld]] -u; [[Julia Louis-Dreyfus]] je dobila ulogu.
 
Godine 1998. Mullally je počela da tumači lik [[Karen Walker]], ekscentričnu asistentkinju [[Grace Adler]] sa piskavim glasom, u [[NBC]]-evoj seriji [[Will i Grace]]. Osvojila je nagradu [[Emmy]] za najbolju sporednu žensku ulogu u humorističnoj seriji 2000. i 2006. godine, a nominovana je i 2001., 2002., 2003., 2004. i 2005. godine. Dva puta je osvojila [[Screen Actors Guild]] nagradu za najbolju žensku ulogu u humorističnoj seriji 2002. i 2003. godine, i sa kolegama [[Eric McCormackomMcCormack]]om, [[Debrom Messing]] iii [[Sean HayesomHayes]]om, podelila je Screen Actors Guild nagradu za najbolju glumačku ekipu u humorističnoj komediji 2000. godine. Bila je nominovana svake godine od 2000. do 2003., za nagradu [[Golden Globe]] (Zlatni Globus) za najbolju sporednu žensku ulogu - serija, miniserija ili televizijski film. Iako je njen glas nešto dublji, stvorila je preterano visoki glas za njrnu ulogu. Mada je u prvoj epizodi serije koristila njen pravi glas. Serija [[Will i Grace]] se završila u maju 2006.
 
Nakon [[Will i Grace]], Mullally je vodila svoj talk show, [[The Megan Mullally Show]], koji je počeo sa emitovanjem septembra 2006. Otkazan je početkom 2007. zbog slabog rejtinga.[4][5]
 
Mullally je 2006. bila domaćin [[TV Land]] nagrada. Pojavila se u reklamama za [[M&M]] slatkiše i vebsajt [[CheapTickets]]. Pozajmila je glas majci lika kojeg je glumio [[Neil Patrick Harris]] u [[CBS]]-evoj seriji [[How I Met Your Mother]], i gostovala je u seriji [[Campus Ladies]]. Bila je u jednoj epizodi drame [[Boston Legal]] 2007. godine.
Trećeg jula 2008., Mullally se pojavila u epizodi [[Kathy Griffin]] serije [[My Life on the D-List]], i pojavila se u [[NBC]]-evoj hit seriji [[30 Rock]], 30. oktobra, pored njene prijateljice [[Tine Fey]]. Mullally je glumila socijalnog radnika iz agencije za usvajanje dece.
Marta 2009. Mullally je glumila u [[ABC]]-evoj seriji [[In The Motherhood]]. Serija je ubrzo bila otkazana.
 
===Pozorište i muzika===