Liliuokalani – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka izmjene
Nema sažetka izmjene
Red 1:
[[Image:Liliuokalani.jpg|250px|right]]
'''Lili'uokalani''' ili '''Lydia Lili'ukoalani''', kasnije poznata pod imenom '''Lydia K. Dominis''' (2.9. 1838. - 11.11. 1917.) je posljednja havajska kraljica.
 
'''Lili'uokalani''' ili '''Lydia Lili'ukoalani''', kasnije poznata pod imenom '''Lydia K. Dominis''' ([[2.9.]] [[1838]]. - [[11.11.]] [[1917]].) je posljednja [[Havaji|havajska]] kraljica.
Naslijedila je svog brata godine 1891. i odmah došla u sukob s američkim trgovcima i doseljenicima. Oni su godine 1893. izveli državni udar i godinu dana poslije proglasili proglasili republiku. Liliuokalani je internirana u svojoj palači. Godine 1898. Havaji su anektirani od strane [[SAD]]. Liliuokalani se poslije bavila pisanjem poezije i havajske historije.
 
Naslijedila je svog brata godine 1891. i odmah došla u sukob s američkim trgovcima i doseljenicima. Oni su godine [[1893]]. izveli državni udar i godinu dana poslije proglasili proglasili republiku. Liliuokalani je internirana u svojoj palači. Godine [[1898]]. Havaji su anektirani od strane [[SAD]]. Liliuokalani se poslije bavila pisanjem poezije i havajske historije.
{{U začetku}}
 
{{biog-stub}}
 
[[Category:Vladari]]
 
 
[[bs:Liliuokalani]]
[[ca:Reina Liliuokalani]]
[[de:Liliuokalani]]
[[en:Liliʻuokalani]]
[[es:Liliuokalani]]
[[fr:Lydia Liliuokalani]]
[[ko:릴리우오칼라니]]
[[nl:Liliuokalani]]
[[ja:リリウオカラニ (ハワイ女王)]]
[[nds:Liliuokalani]]
[[pl:Liliuokalani]]
[[sr:Краљица Лилиуокалани]]
[[fi:Kuningatar Liliuokalani]]
[[sv:Lili'uokalani]]
[[zh:利留卡拉尼女王]]