Feral Tribune – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
mNema sažetka izmjene
Nema sažetka izmjene
Red 62:
U drugu ruku, Feral Tribune je u to vrijeme održavao jak kritički pristup vladi – kritizirao je Račanovu neoduločnost i nedostatak želje da se udalji od Tuđimanove baštine te otkrio mnogo korupcijskih skandala koji su vezani za njegovu vladu.
 
[[14.6.]] [[2007]]. redakcija ''Feral Tribunea'' je objavila kako dalje izlaženje lista prestaje zbog nemogućnosti plaćanja [[Porez na dodanu vrijednost|PDV]]-a. [[27.6.]] [[2007]]. objavljeno kako je list kupila tvrtka [[Europapress Holding]], koja je podmirila najveći dio njegovih obveza te mu tako omogućila izlaženje.
 
==Gašenje==
 
[[14.6.]] [[2007]]. redakcija ''Feral Tribunea'' je objavila kako dalje izlaženje lista prestaje zbog nemogućnosti plaćanja [[Porez na dodanu vrijednost|PDV]]-a. Zbog nesklonosti korporacijskoga diktata koji vlada medijskim tržištem i nepotkupljive politike Feral Tribune je u potpunosti lišen prihoda od davanja oglasnoga prostora o čemu su pisali u više navrata.
 
[[27.6.]] [[2007]]. objavljeno je da je zbog financijskih problema Feral Tribune trebao biti kupljen od strane [[Europa Press Holding|Europa Press Holdinga]] najvećega izdavača u Hrvatskoj ([[Globus (tjednik)|Globus]], [[Jutarnji list]]) izazivajući spekulacije o nezavisnosti Ferala u budućnosti.
 
[[15. lipnja]] [[2007]]. Feral Tribune se drugi put u svojih 14 godina izlaženja kao nezavisni list nije pojavio na kioscima zbog prisilne naplate Poreza na dodanu vrijednosti ([[PDV]]) čime je blokiran Feralov račun. Na sastanku održanome 21. lipnja u Zagrebu potpisano je Pismo namjere prema kojem će [[EuropaPress Holding]] postati većinski vlasnik Kulture i Rasvjete d.o.o., izdavača Ferala, a konačni ugovor će biti potpisan 9. srpnja.
 
[[29. lipnja]] [[2007]] nakon dva tjedna Feral se pojavio na kioscima s naslovnicom u kojoj aludira na preuzimanje od strane EuropaPress Holdinga.
 
[[15. lipnja]] [[2008]] zbog nagomilanih financijskih problema i jednostranih prekida pregovora od strane EPH Feral Tribune objavljuje svoj [http://feral.mediaturtle.com/cgi-bin/get_img?NrArticle=18295&NrImage=1 zadnji broj].
 
== Nagrade ==