Errol Flynn – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
m robot Dodaje: ro:Errol Flynn
mNema sažetka izmjene
Red 23:
Flynn je još u najranijim danima stekao reputaciju "zločestog dečka" i velikog zavodnika, pa je tako iz jednog prestižnog sidnejskog inernata izbačen zbog tučnjava i navodno zbog što su ga uhvatili in flagranti delicto sa školskom čistacicom. Flynn je zbog sličnih prijestupa bio izbacivan iz još nekoliko škola. U dobi od 20 godina je otišao u [[Nova Gvineja|Novu Gvineju]] gdje je okušao sreću kao vlasnik plantaže duhana, a potom rudnika bakra, oba puta bez uspjeha.
 
Početkom 1930-ih je Flynn otišao u [[UK|Veliku Britaniju]] gdje je nastupao u lokalnim kazalištima. Godine [[1933]]. je u imao svoj debi u filmu ''[[In the Wake of Bounty]]'', australskom filmu posvećenom znamenitoj pobuni. Nakon što su ga u Londonu otkrili agenti [[Warner Bros]]a, otputovao je u Hollywood i s tim studijom potpisao ugovor. Na samom početku karijere Flynn je za sebe često govorio da je [[Irci|Irac]], i to zato što je u to vrijeme Australija bila relativno nepoznata pa nitko nije znao odakle zapravo dolazi.
 
Godine 1935. je Flynn glumio naslovnu ulogu gusara u filmu ''[[Captain Blood]]''. Film je doživio enormni uspjeh, te je Flynn nastupio u cijelom nizu gdje je tumačio romantične pustolove, a od kojih je najpoznatiji Robin Hood u filmu ''[[The Adventures of Robin Hood]]''.