Dokument – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
m robot Dodaje: az:Sənəd
Xqbot (razgovor | doprinos)
m robot Dodaje: scn:Ducumentu; kozmetičke promjene
Red 1:
Dokument sadrži [[informacija|informacije]]. Često se referira na stvarni pisani ili snimani proizvod i namijenjen je [[komunikacija|komunikaciji]] ili pohranjivanju kolekcije [[podatak|podataka]]a. Dokumenti su često fokus i interes administracije. [[Riječ]] se također upotrebljava kao [[glagol]] „dokumentirati“ opisujući proces stvaranja dokumenta.
Izraz dokument može biti primijenjen na bilo koji prikaz namjere, ali se najčešće koristi za nešto fizičko kao jedan ili više ispisanih listova papira ili za „virtualni“ dokument u elektroničkom (digitalnom) formatu.
 
== Tipovi dokumenta ==
 
 
Dokumenti su ponekad klasificirani kao tajni, privatni ili povjerljivi. Također mogu biti opisani kao skica (eng. draft) ili dokaz (eng. proof). Kada je dokument kopiran, na izvor se referira kao na original.
 
''Postoje prihvaćeni standardi za specifične primjene u različitim poljima, kao npr.:''
Red 23:
== Vizualni dizajn ==
 
Izgled stranice (eng. page layout) jednog dokumenta je način na koji su informacije [[grafički dizajn|grafički uređene]] u prostoru dokumenta (npr. na stranici); obično je to odgovornost grafičkog dizajnera. Tiskarstvo se bavi dizajnom slova i obliku simbola, kao i fizičkim uređenjem dokumneta (vidi typesetting – slovoslagarstvo). Dizajn informacija se fokusira na efektivnoj komunikaciji o informacijama, pogotovo u industrijskim dokumentima i javnim znakovima.
 
== Povijest ==
Red 62:
* http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Information_science
 
[[categoryCategory:Bibliotekarstvo]]
 
[[az:Sənəd]]
Red 89:
[[pt:Documento]]
[[ru:Документ]]
[[scn:Ducumentu]]
[[simple:Document]]
[[sk:Dokument (informácia v materiálnej podobe)]]