Vinica (Makedonija) – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka izmjene
Nema sažetka izmjene
Red 1:
{{otheruses3|Vinica}}
 
'''Vinica''' je gradićgrad u [[Istočna Makedonija|istočnom delu]]djelu [[Republika Makedonija|Republike Makedonije]], smestensmešten u Kočansko-viničkoj kotlini, između Osogovskitskih planina i planine Plačkovice. KrozVinica Vinicuje protičucentar ViničkaViničke i Gradečka reka, a u njenoj blizini protiče i reka [[Osojnica]] i [[Bregalnica]]opštine. Vinica broibroji oko 1410.200 žitelja. U Vinici se nelaze dve osnovne i jedna srednja škola, biblioteka, dom kulture, bioskopska sala, dom zdravlja, bazen, meteorološka stanica, centar za edukacija dece i mladih863 itdgrađana.
 
==Osnovne informacije==
Poštenski kod Vinice je 2310, a pozivni telefonski broj je 033.
Grad Vinica se nalazi između Osogovskih planina i planine Plačkovice. Kroz Vinicu protiču rijeke Vinička, Gradečka reka, [[Osojnica]] i [[Bregalnica]].
 
== Kultura==
Vinica je poznata i po rimskoj [[tvrđava|tvrđavi]] na brdu iznad grada.
U Vinici se nelaze dve osnovne škole, jedna srednja škola, gradska bioblioteka, kulturni dom, dvije crkve, meteorološka stanica i centar za školovanje djece i mladih.Vinica je poznata po rimskoj [[tvrđava|tvrđavi]] na brdu iznad grada i glinenim rano kriščanskim ikonama.Poštni broj grada Vinice je 2310, a pozivni telefonski broj je 033.
 
 
==SpoljašnjeVanjske veze==
*[http://www.vinica.org Zvanična prazentacija opštine]
*[http://makedonija.name/municipalities.php?page=vinica Opstina Vinica]