Wyatt Earp – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka izmjene
Nema sažetka izmjene
Red 1:
WyattVajat EarpErp legendarna je licnost americkog pionirskog zapada.Nepokolebljivo hrabar,mudar,proracunat, i savrseno hladnokrvan,bio je i fizicki osobito nadaren za ulogu koju mu je dodijelio splet okolnosti i doba divljeg bezakonja na Zapadu.
Mnoge price i glasine koje su se ispreplele oko licnosti ovog najpoznatijeg revoloverasa zapada bacile su i nemalo sjene na njegov karakter i postupke. No uprkos svemu Vajat Erp prezivio je bezbroj okrsaja i docekao duboku starost i umro u svom rodnom domu u Kaliforniji 13.janura 1929 u 83 godini. Pisac i novinar Stjuart N. Leik proveo je s njim skoro dvije godine zapisujuci njegova sjecanja,obilazeci s njim mjesta gdje Vajat sudjelovao u stvaranju istorije Americkog Zapada.
Bez sumnje Vajat je bio ono sto se danas podrazumjeva pod revolverasem.No za razliku od drugih kao sto su bili braca Masterson,Divlji Bil Hikok,Roj Ben,Dzon Vesli Hardin i drugih koji su bili na strani zakona a ponekad i sami prelazili s one strane zakona .Vajat Erp je bio cocjek cvrstih nacela kojih se drzao bez obzira na posljedice.To nije bilo nimalo lako u to divlje doba kad je svako postavljao svoje zakone,onoliko cvrste i vrijedne koliko ih je mogao poduprijeti snagom vlastite volje misica i metaka.