Razgovor:Hrvatsko proljeće – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Red 12:
*Kakvim i kojim srpskim izvorima? Autori Crampton R. J., Miller Nick, Job Cvijeto, Roberts Lee M, Lampe John R. Ahrens Geert-Hinrich, Levi Pavle nisu Srbi. Velika vecina izvora nisu uopste srpski i strogo su akademski. Neutralnost ne iskljucuje srpske izvore vec ih ukljucuje. Vracanje na staru verziju koja je bez ikakvih izvora i sa Vasim komentarom nema smisla.--[[Korisnik:Vujkovica brdo|Vujkovica brdo]] ([[Razgovor sa korisnikom:Vujkovica brdo|razgovor]]) 10:26, 9 juli 2016 (CEST)
*Dalje, po cemu su akademski akreditivi [http://www.gold.ac.uk/politics-and-international-relations/staff/dragovic-soso/ Jasne Dragovic-Soso] srpski?, Branko Belan je [https://hr.wikipedia.org/wiki/Branko_Belan Hrvat], [https://hr.wikipedia.org/wiki/Dejan_Jovi%C4%87 Dejan Jovic] je profesor na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu koji je bio i glavni analitičar Predsjednika Republike u statusu posebnog koordinatora u Uredu Predsjednika, [http://www.ffzg.unizg.hr/slaven/juzslav/en/academic-staff/anita-peti-stantic-ph-d/ Anita Peti-Stantić] je profesor Filozofskog fakulteta u Zagrebu, a zatim ''Nova Hrvatska'' je hrvatski zurnal - svi referencirani u clanku.--[[Korisnik:Vujkovica brdo|Vujkovica brdo]] ([[Razgovor sa korisnikom:Vujkovica brdo|razgovor]]) 10:51, 9 juli 2016 (CEST)
 
:Branko Belan koga navodite kao Hrvata nije isti [[Branko Belan]] koga ste ovdje naveli. A čak i to da je ili nije Hrvat samo po sebi ne povlači postojanje ili nedostatak određenih stavova ili objektivnost.
 
A što se drugih izvora tiče, samim time što su ne-hrvatski ili ne-srpski ne znači automatski da su objektivni. Na primjer, [[Noel Malcolm]], bez obzira što se na Zapadu smatra autoritetom za pitanje ovih prostora, se, barem što se dijela ovih prostora tiče, ne smatra autoritetom čija bi riječ o mnogim osjetljivim temamam trebala biti posljednja.
 
Problem sa Vašom verzijom članka jest u tome što jednu prilično složenu i dan-danas kontroverznu temu prikazuje iz isključive i ograničene perspektive. Zbog čega, na primjer, u ovom članku ne bi bilo mjesta za obrazlaganje političke i ekonomske situacije u SFRJ krajem 1960-ih i početkom 1970-ih? A i korištenje riječi "ustaška pobuna" ili "ustaška emigracija" predstavljaju [[šibolet]] koji bi ozbiljno doveo u pitanje enciklopedijski karakter ili svima jasno signalizirao da iza njega stoji određeni POV. Dakle, u verziji koju ste naveli članak ne može opstati.
 
S druge strane ne mislim da bi se sve izvore ili navoda iz Vaše verzije trebalo odbaciti. Ali one se moraju koristiti u mnogo preciznijem kontekstu. --[[Korisnik:OC Ripper|OC Ripper]] ([[Razgovor sa korisnikom:OC Ripper|razgovor]]) 08:04, 10 juli 2016 (CEST)
Nazad na stranicu "Hrvatsko proljeće".