The Black Crowes – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka izmjene
Nema sažetka izmjene
Red 34:
Bend se ponovo okupio a na basu se pojavio raniji prijatelj benda Sven Pipien. “Pored tebe” objavljen je u januaru 1999 kao pesma pripremana za radio. Više komercijalne stvari bili su singlovi "Kickin' My Heart Around", "Only A Fool", and "Go Faster". Gitarista Odli Frid, koji se priključio na snimanju By Your side, nije učestvovao u kasnijim snimanjima. Prve reakcije bile su obećavajuće "Kickin' My Heart Around je bila čak treća na Bilboardovoj Mejnstrim listi. Krouz su krenuli na turneju 1999. Hit singl By Your Side prodat je u 300 000 primeraka za Kolumbiju rekords kao izdavača, što je bio poseban problem za bend ali uprkos tome su nastavili da učestvuju na turneji. Oktobra 1999. bendu se priključio veličanstveni Džimi Pejdž na nekoliko nastupa u Njujorku I Los Anđelesu, a to je pretočeno u snimak živog nastupa pod nazivom Live at the Greek ovaj put za TVT Records što je izazvalo nove probleme sa Kolumbijom tako da se ovaj snimak ne nalazi ni na jednom izdanju ove kuće. Ipak Krouz kreće na turneju sa Pejdžom I The Who u leto 2000, tokom koje je basista Pipien zamenjen sa Gregom Rzabom. Tokom turneje pevač Kris Robinson oženio se glumicom Kejt Hadson uoči Nove 2001.godine, a neposredno pred odlazak u studio na snimanje šestog albuma.
U maju 2001. godine bend je objavio Lions za Virdžin mogula Ričard Brensona.Singlovi “Lickin” I “Soul Singing”imali su sasvim solidan nastup na rock radiju i Lavovi su dostigli 20-tu poziciju na listama…Bend je krenuo na jednomesečnu turneju pod nazivom Tour of Brotherly Love sa Oasis i Spacehog u maju/junu 2001. Pre nastupa u Los Anđelesu, Blek Krouz su učestvovali na Guitar Center Rockwalk, večeri posvećenoj slavnim poznatim muzičarima I umetnicima. Noel Galager i Sleš su otvorili ceremoniju
Tokom 2001.godine, bend je krenuo na uspešnu “Listen Massive” turneju svog albuma Lajons, preko Evrope I Japana i 36 nastupa u Americi. Bend je stao sa turnejom u januaru 2002. kada je I bubnjar Stiv Gorman napustio bend a ostatak benda je proglasio uzimanje pauze.Početkom 2005, braća Robinson sa Edijem Haršom okupljaju bend, dovodeći Marka Forda I Svena Pipijena ponovo u bend u odsustvu osnivača Stiva Gormana angažuju Bila Dobrova, iz Ričovog solo benda, na bubnjevima. Ipak Gorman se vratio u bend u Atlanti rodnom gradu Krouza. Bend kreće na turneju tokom 2005. sa Tom Petijem I Hartbrejkersima u San Francisku u Fillmoru.Drugi nastup u Filmoru je snimljen I nalazi se na specijalnom izdanju DVD 2006.godine pod nazivom Freak 'n' Roll into the Fog.