Rab Ne Bana Di Jodi (2008 film) – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Gorannk (razgovor | doprinos)
Gorannk (razgovor | doprinos)
Nema sažetka izmjene
Red 22:
 
'''''Rab Ne Bana Di Jodi''''' ({{lang-hi|रब ने बना दी जोड़ी}}, {{lang-ur|'''رب نے بنا دی جوڑی'''}}, [[Srpsko-hrvatski|prevod]]: Od Boga stvoren par) je [[Bollywood]] film dje su glavne uloge pripale [[Shahrukh Khan]] i debitatkinji [[Anushka Sharma]].<ref>{{cite web|author=Adarsh, Taran|title=Rab Ne Bana Di Jodi|url=http://www.indiafm.com/news/2008/02/01/10820/index.html|publisher=[[Indiafm.com]]|accessdate=2008-05-16}}</ref> Režiser filma je [[Aditya Chopra]], koji je ranije radio hitove, kao što su ''[[Dilwale Dulhania Le Jayenge]]'' (1995) i ''[[Mohabbatein]]'' (2000), film je realizovan 12, 2008,<ref>{{cite web|title=Yash Raj Films’ incredible line-up for 2008|url=http://www.yashrajfilms.com/News/NewsDetails.aspx?NewsID=3e73203f-bf57-4fd2-86b6-b6cb48e4b513|publisher=[[Yash Raj Films]]|accessdate=2008-03-15}}</ref>.
 
 
==Sadržaj==
Surinder "Suri" Sahni ([[Shahrukh Khan]]) je odgovoran, iskren, stariji čovjek koji radi za Punjab power. Tania "Taani" Gupta ([[Anushka Sharma]]) je mlada, luckasta djevojka koja treba da se uda za čovjeka kojeg voli. Međutim, njen vjerenik biva ubijen u autobuskoj nesreći na dan njihovog vjenčanja, a njen otac doživljava jak srčani napad zbog toga. On odlučuje da upozna Tani sa njegovim bivšim studentom Surinderom, kako bi se njih dvoje uzeli i kako ona ne bi ostala sama kada on umre. Na samrtničkoj postelji Tani mu obećava da će se udati za Surindera i njih dvoje poslije očeve smrti odlaze i vjenčavaju se. Međutim Tani nije zadovoljna sa tom odlukom, s obzirom da ona ne voli svog muža koji je još i dosta stariji od nje i smatra da je njen život nepravedan. Surinder uviđa situaciju i isprva ne govori kolegama i drugovima o da je oženjen, jer ga je strah da oni shvate kako se zapravo odvija situacija između njih. Ipak oni dolaze kod njega na proslavu i posle nekog vremena se pojavljuje Tani kao uzorna supruga, a kasnije mu kaže da ga nikad neće moći voljeti, ali da će biti dobra supruga. Međutim on njoj uopšte ne govori da je lud za njom, već se pravi hladan i kao da je sve u redu.
 
Jednoga dana ona traži Surinderu da joj dozvoli da ide na takmičenje u šou "Jodi", govoreći da je to oduvijek željela, ali ako on ne dozvoljava onda ne može. On ne govori ništa već joj te večeri ostavlja pare kako bi se prijavila. Tako ona počinje da ide na časove. Surinder uz pomoć svog prijatelja Bobija frizera, mijenja svoj izgled i karakter, i tako postaje Raj. Raj je glasan, neučtiv i napadan, sve ono što Surinder nije. On se tako uključuje u dens časove i pukom slučajnošću ili pak od Boga datom, kako on misli, on biva Tanijin partner u takmičenju. Ona uopšte ne shvata da je Raj zapravo njen muž Surinder.
Ubrzo ona uviđa da joj Raj puno bolje priliči nego Surinder koji je previše ćutljiv i sa kojim nema uopšte dodirnih tačaka. Vrlo brzo njih dvoje se sprijatelje, a tokom cijelog vremena Raj flertuje sa njom. Isprva ga ona odbija, ali posle nekog vremena, ipak i ona njemu priznaje da je zaljubljena u njega iako ima muža i tu biva zatečena kad joj Raj kaže da on zna da ona ima muža, ali da ga može ostaviti i da njih dvoje mogu otići zajedno da žive. Njoj je žao Surindera, ali protiv sebe ne govori i dan prije glavnog takmičenja ona ga nalazi i govori mu da će pobjeći sa njim, al najteže joj je palo to što njen muž sve za nju čini i zbog toga se osjeća loše. Međutim Surinder ne želi da ga ona voli kao Raja već kao njega samog. Na dan takmičenja, njih dvoje odlaze u hram i Tani traži od Boga da joj da znak šta i kako da radi. Kad otvara oči ona ugleda Surindera pored sebe i tada shvata da je on zapravo njen Bog. Tokom takmičenja ona govori Raju da neće sa njim pobjeći da ona shvata da je Surinder njen muž i njen Bog, da je bila zanijeta.
Kada na scenu treba da nastupe Tani i Raj, Raj se ne pojavljuje i Tani govori voditelju da ih diskvalifikuju, jer Raj neće doći, međutim na scenu se pojavljuje Surinder i ona biva zatečena. Tokom igre Tani shvata da je Surinder zapravo glumio Raja, a sve zbog toga što je toliko voli, da joj je to pokazao na 1000 načina i poslije takmičenja mu govori da joj nije jasno kako je mogao toliko da je voli, kada mu ona nije nikakve znakove ljubavi pokazivala. Njih proglašavaju pobjednicima i Tani pred cijelom publikom govori da su oni Gospodin i Gospodja Sahni i posle toga njih dvoje zajedno odlaze na medeni mjesec u Japan, koji je Surinder dobio na takmičenju u rvanju. Na slikama iz Japana oboje izgledaju presrećno, ali ne kao Raj i Tani, već kao Surinder i Tani.
 
==Produkcija==