YouTube – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka izmjene
Red 34:
U kolovozu 2006. YouTube najavljuje da planira tokom 18 mjeseci ponuditi na svojoj stranici sve glazbene spotove ikad napravljene. Warner Music Group i EMI prihvaćaju projekt te u rujnu potpisuju ugovor s YouTubeom, a u listopadu ugovore potpisuju i [[CBS (TV mreža)|CBS]], Universal Music Group i Sony BMG Music Entertainment. Prema ugovoru, te kompanije YouTubeu ustupaju pravo na emitiranje glazbenih spotova iz njihove produkcije za dio prihoda od reklama s YouTubeovih stranica.
 
== Tehnički podatcipodaci ==
YouTube za reprodukciju video materijala koristi [[Macromedia]] FlashPlayer 9 koji je jednostavan za korištenje. Potrebno je instalirati Flash plug-in za [[Web preglednik|internetski preglednik]], a smatra se da ga ima instalirano oko 90% računala spojenih na internet. Video isječci se reproduciraju s 25 sličica u sekundi u [[Rezolucija|rezoluciji]] 320x240 [[Piksel|piksela]] s maksimalnim protokom podataka od 300 kbps.
Korisnici mogu slati video materijal u [[WMV|wmv]] (Windows Media Video), avi (Audio Video Interleave), mov (QuickTime Movie) i mpeg (Moving Picture Experts Group) formatima koje YouTube automatski pretvara u flv (Flash Video) format. Skidanje video materijala je onemogućeno, ali postoje aplikacije i ekstenzije za internetske preglednike koje to omogućuju.