Michael Kiske – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka izmjene
Red 19:
 
==Biografija==
 
Prije ulaska u Helloween, Kiske je pjevao u bandu III Prophecy sa 17 godina. Band je snimio demo koji nikada nije bio komercijalno izdan.
 
Još kao tinejdžer (sa 18 godina), Kiske je pozvan da se pridruži tada već svjetski uspješnom power metal bandu Helloween, čiji je frontman u to vrijeme bio [[Kai Hansen]]. Hansen je imao poteškoća istodobno svirati i pjevati, pa je odlučio da je potrebno naći novog pjevača. Smatrali su da je mladost Michaela Kiskea prilično impresivna; on je, s druge strane, iz prva odbio, da bi se kasnije predomislio. Michael Kiske se pridružio bandu [[1987.]] i s njima snimio album [[Keeper of the Seven Keys, Part 1]], koji se smatra za jedan od najboljih albuma Helloweena i za prekretnicu u stvaranju žanra power metala. Nakon toga, izdali su i [[Keeper of the Seven Keys, Part 2]], [[Pink Bubbles Go Ape]], te [[Chameleon]]. Posljednja dva albuma su doživjela komercijalnu propast i rezultirali su Kiskeovim odlaskom iz banda.
 
[[Datoteka:220-KiskeHelloween.jpg|mini|lijevo|Michael Kiske u Helloweenu]]
Kiske je 1993. dobio otkaz iz benda, navodno zbog osobnih razloga; Michael Weikath je tvrdio da je postalo nemoguće surađivati s njim. Kiskea su zamijenili [[Andreas Deris|Andijem Derisom]], koji je ostao u Helloweenu poslije toga.