Janica Kostelić – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
m robot Mijenja: eo
Nema sažetka izmjene
Red 3:
'''Janica Kostelić''' (rođena [[5.1.]] [[1982]]. u [[Zagreb]]u) je [[hrvatska]] [[Alpsko skijanje|alpska skijašica]] koja uživa status jednog od najvećih sportaša svih vremena.
 
Tu je reputaciju stekla na Zimskim olimpijskim igrama u [[Salt Lake City]]ju [[2002]]. godine, kada je osvojila tri zlatne medalje (u [[skijaškaalpska kombinacija|skijaškojalpskoj kombinaciji]], [[slalom]]u i [[superveleslalomveleslalom]]u) - dostignuće koje su prije toga postigle samo dvije sportašice. Godine [[2001]]. i [[2003]]. osvojila je Svjetski kup u skijanju.
 
Dana [[15.1.]] [[2006]]. Janica Kostelić je postala treća skijašica u historiji (iza Šveđanke [[Pernila Wiberg|Pernille Wiberg]] i Austrijanke [[Petra Kronberger|Petre Kronberger]]) koja je osvojila zlato u svih pet disciplina [[Svjetski kup u alpskom skijanju|Svjetskog kupa]], a dana 5.2. 2006. je (uz Kronenbergovu) postala druga skijašica kojoj je to uspjelo u jednoj sezoni. Godine 2006. Janica Kostelić je skijašku sezonu završila kao pobjednik Svjetskog kupa s rekordnim brojem bodova.
Red 14:
 
Najveći poticaj Janici Kostelić predstavlja njen otac i trener [[Ante Kostelić]], čije su metode često bile izvorom kontroverze. Uz Janicu se skijanjem uspješno bavi i njen brat [[Ivica Kostelić|Ivica]].
 
==Zaključak==
 
Ono što je Janica dosada postigla, poglavito računajući njezine olimpijske pobjede, svrstava je na daleko istureno prvo mjesto među svim hrvatskim, i sportašima i sportašicama. Ona je doista najbolja hrvatska sportašica (i u muškoj i u ženskoj konkurenciji) svih vremena. Njene olimpijske pobjede, u zimskim sportovima, bez sumnje je svrstavaju uz bok najboljih olimpijskih sportaša u povijesti. A nipošto nije rekla posljednju riječ!
 
 
 
==Vanjski linkovi==