Razlike između izmjena na stranici "Bear Grylls"

nema sažetka uređivanja
No edit summary
No edit summary
'''Bejr Grils (Bear Grylls)'''
je engleski televizijski autor, pisac i avanturista.
Rođen je 07. juna 1974.g. kao Edvard Majkl Grils (Edward Michael Grylls), ali je poznat po nadimku Bejr (medved). Rođen je u Bembridžu (Bembridge) na ostrvu Vajt (Isle of Wight) gde je i odrastao. Živi na jednoj teglenici ukotvljenoj na reci Temzi i na jednom ostrvcetu na poluostrvu Lin u severnom Velsu. Potiče iz porodice u kojoj su se mnogi članovi bavili politikom. Sin je pokojnog političara Konzervativne partije Sir Majkl Grilsa i Lady Sare Grils. Ima stariju sestru Laru. Oženjen je suprugom Šarom za koju kaže da je "stena njegovog života" i ima dva sina: Džesa i Marmaduka. Diplomirao je španski jezik na Birkbeck Univerzitetu u Londonu, a pored španskog govori i francuski jezik. Učio je jedrenje od iskusnog mornara Viliama Džejmsa. Takođe poseduje i drugi “dan” crni pojas u Shotokan karateu. Bejr Grils je “hrišćanin” i u jednom intervjuu svoju veru opisao je kao njegovu “kičmu”.
 
== Vojna karijera ==
Taj san je i ostvario 1998.g. Sa samo 23.g. postao je najmlađi Britanac koji je osvojio najviši vrh sveta.
Bejr Grils je široj javnosti najpoznatiji po televizijskoj karijeri kao autor TV serija koje se bave temama preživljavanja ljudi u divljini. On je autor i producent serija: “Beg u Legiju” (Escape to the Legion) i “Rođen da preživi: Bejr Grils” (Born Survivor: Bear Grylls) koja je poznata i pod nazivima: “Man vs. Wild”(američki Discovery Channel) i “Ultimate Survival”(evropski Discovery Channel).
“Rođen da preživi: Bejr Grils” je TV serija snimljena na lokacijama širom sveta. U njoj Grils iz emisije u emisiju biva “ubačen” na neka od najnegostoljubivijih mesta na Zemlji u kojima pokazuje gledaocima kako da prežive. Prva emisija ove serije emitovana je 10.11.2006.g. na britanskom Channel 4 a do danas su već prikazana četiri ciklusa, dok se trenutno snima i peti ciklus. Neki od njegovih podviga u emisiji uključuju penjanje na strme stene, prelaženje brzaka i čak umotavanje glave majicom natopljenom sopstvenom mokraćom da bi se zaštitio od pustinjske žege. U pojedinim epizodama ove serije Grils jede zmije (od jedne mu je kasnije i pozlilo), gliste, larve, mrave, škorpione, paukove, aligatore, tvora, kamilu, zebru, zečeve, guštere, ribe, žabe, jetru ijaka, oko jakaovce, pa čak i bodljikavo prase i testise jarca u Sahari. Nekada meso ispeče na logorskoj vatri a nekada pojede presno kao na primer zebru pronađenu usred afričke savane nakon što su je ubili i najveći deo mesa pojeli lavovi. Da bi preživeo Grils je često bio prinuđen da pije sopstvenu mokraću a jednom prilikom je pio vodu iz buraga kamile. Povremeno u emisiji Grils gledaoce informiše o iskustvima drugih avanturista koji su se našli u opasnosti (ili su poginuli) u divljini.
 
== Kritike ==
Anonimni korisnik