Razlike između izmjena na stranici "Frano Lasić"

nema sažetka uređivanja
No edit summary
No edit summary
}}
 
== Biografija ==
 
Frano Lasić je hrvatski glumac i pevač iz Dubrovnika. Rođen je 12.11.1954.g. u Rijeci ali od malih nogu živi u Dubrovniku. Završio je fakultet strojarstva u Dubrovniku ali se time nikada nije bavio. Još u srednjoj školi zainteresovao se za glumu i nastupao je u dubrovačkom kazalištu “Marin Držić”. Svoj prvi film “Okupacija u 26 slika” Lordana Zafranovića snima 1978.g. Nakon toga odlučuje da se posveti glumi. 1983.g. odlazi u Ameriku gde je proveo sedam godina i gde je završio produkciju i glumu. Nakon Amerike kraće vreme je živeo u Engleskoj i u Beču. Do danas je igrao u preko 55 filmova sa područja bivše Jugoslavije. Najzapaženiju ulogu ostvario je u filmu “Kiklop” Antuna Vrdoljaka koji je rađen po romanu hrvatskog književnika Ranka Marinkovića. U njemu tumači lik kazališnog kritičara Melkiora Tresića – anksioznog intelektualca koji se potuca po zagrebačkim ulicama i kavanama razmišljajući o svojoj sudbini uoči nadolazećeg vrtloga drugog svetskog rata.
'''Frano Lasić''' ([[12.11. 1954]]. -) je hrvatski glumac i pjevač. Poznat je po ulogama u filmovima kao što su ''[[Okupacija u 26 slika]]'' i ''[[Kiklop (film)|Kiklop]]''.
Ostvario je i kratku ali zapaženu muzičku karijeru. 1983.g. nastupa na Splitskom Festivalu zabavne glazbe sa pesmom Đela Jusića “Zagrljeni” koja je postala veliki hit. Takođe njegova pesma ''Volim te budalo mala'' je bila pobednica [[Zagrebfest]]a, a objavljuje i LP “Frano Lasić” gde se osim ovih hitova nalazi i hit “Dobro jutro”.
 
Frano Lasić strastveni je jedriličar i sa svojom decom često jedri. Voli ronjenje ali i ostale sportove: skijanje, tenis ...
1983. je njegova pjesma ''Volim te budalo mala'' bila pobjednik [[Zagrebfest]]a.
 
Posljednjih godina nastupa u telenovelama kao što su'' [[Villa Maria]]'','' [[Obični ljudi]]'' i ''[[Zabranjena ljubav]]''.
 
Anonimni korisnik