Wikipedija:Pijaca – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Red 873:
:*''Kad se članak prenese, potrebno ga je atribuirati, dakle označiti odakle je prenesen'', kao što je Seiya već napomenuo. Ovo naglašavam jer nažalost, koliko sam imao prilike dosad primijetiti, 99% članaka koji su kopirani na sh wiki nemaju nikakvu atribuciju, a morali bi je imati u skladu s CC-BY-SA licencom - to je ono što piše u dnu svakog članka.[http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/] Atribucija znači tri stvari: 1) zadovoljavate licencu, 2) ne dovodite nikoga u zabunu oko autorstva - bez obzira na to što je uređivanje vaše, autor ''niste'' ni vi ni vaš bot, 3) čitatelju jasno navodite gdje se nalazi original (na istom ili drugom jeziku), što je korisno jer se s vremenom korisne izmjene u nekom od članaka mogu propagirati dalje. Šteta je što nema šablone kao što je [[:en:Template:Translated page]] ili nečega sličnog - osobno bih je vrlo rado kreirao, samo kad bi bilo interesa da se koristi (v. također [[:en:Category:Pages translated from Croatian Wikipedia]] - puni je šablona automatski, zar to nije zgodna stvar?).
:Ne vidim apsolutno nikakav razlog zbog čega doslovno kopiran članak s npr. hr wiki koji zadovoljava kriterije IČ ne bi to i postao, i tu se ne slažem sa Seiyom, no to je vjerojatno tema za neku drugu diskusiju (a o tome smo uostalom već raspravljali). [[Korisnik:GregorB|GregorB]] ([[Razgovor sa korisnikom:GregorB|razgovor]]) 21:27, 10 mart 2016 (CET)
 
::Ja bih ovome nadodao još samo sljedeće - prilikom prenošenja i kopiranja članaka trebalo bi paziti na kategorizaciju (dakle, ne samo kopirati kategorije s hr.wiki i popunjavati ih ako su crvene, nego paziti na kategorizacijske standarde sh.wiki) i korištene šablone (sh.wiki ima velik broj samostalnih šablona koji nisu identični kao na hr.wiki; prilikom kopiranja ne treba prebacivati te šablone nego koristiti one koje ima sh.wiki) --[[Korisnik:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">Biljezim se sa štovanjem</font>]][[Razgovor sa korisnikom:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">,Poe</font>]] 21:56, 10 mart 2016 (CET)