Razlike između izmjena na stranici "Pomoć:Sadržaj"

Dodano 9 bajtova ,  prije 12 godina
=== Osnovne napomene ===
*Kod pisanja članaka obavezno je '''korištenje afrikata''' u srpskohrvatskom jeziku (čćđšž).
*Sam sadržaj članka ne smije biti potpisan od autora jer je Wikipedia bazirana na '''[[GNU Slobodna Dokumentaciona Dozvola|GNU Slobodnoj dozvoli]]''' i sav sadržaj je slobodan. Zapis o tome ko je napisao članak postoji, jer se svaka, i ona najmanja, promjena zapisuje. Pošto posjedujete svoju korisničku stranicu (za što se trebate [[Wikipedia:Kako se prijaviti|registrirati]]) sa vašim imenom vaše zasluge i rad se itekako primjete.
*Osim dodavanja informacija članke je lijepo ''povezati'' sa drugim člancima. Za tu svrhu koristimo interne linkove koji se stvaraju pomoću ove komande: [[Image:Button link.png|15px]]. Linkova ne treba biti premalo, ali niti previše. Vanjski linkovi na stranice koje nisu u sklopu Wikipedije se dodaju na dnu članka u posebnom odijeljku. Vanjski link možemo napraviti komandom [[Image:Button extlink.png|15px]].
 
 
*[[Wikipedia]] je [[enciklopedija]]. Nijedan članak ne bi smio biti neka vrsta reklame i lična promocija. Također, lični utisci i kritički osvrt na temu nije uvijek poželjan. Wikipedia treba da sadrži što više činjenica, podataka i slika.
 
 
== [[Wikipedia: Stil|Kako bi članci trebali izgledati]] ==