Wikipedija:Vandalizam – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
m {{smernice}}
mNema sažetka izmjene
Red 25:
;Vandalizam stranica za razgovorima: Blanking postova drugih korisnikana stranicama za razgovoru se smatra vanadlizmom, osim ako je u pitanju uklanjanje internog spama. Još jedna iznimka jest premještanje postova na odgovarajuće stranice (u svrhu arhiviranja i sl.). [[Wikipedia:Uklanjanje osobnih napada|Uklanjanje osobnih napada]] se također smatra legitimnim. Gore navedena pravila se ne odnose na korisničku stranicu za razgovor, gdje korisnik ima pravo uklanjati sadržaj po vlastitoj diskreciji.
;Učestalo uploadiranje materijala pod tuđim autorskim pravom: Uploadiranje i korištenje materijala na Wikipediji na načine koji krše [[Wikipedia:Problemi s autorskim pravom|Wikipedijinu politiku autorskog prava]] nakon učestalih upozorenja je vandalizam. S obzirom na moguću neinformiranost novih korisnika, ta aktivnost se smatra vandalizmom '''isključivo''' nakon upozorenja.
;Stvaranje malicioznih korisničkih računa: Stvaranje korisničkih računa koji sadrže uvredljive ili uznemirujuće izraze se smatra vandalizmom, bez obzira da li se račun koristi ili ne. V. [[Wikipedia:Politika korisničkih imena]] i [[Wikipedia:Sock puppetSockpuppet]].
;Vandalizam sažetka stranice: Stvaranje uvredljivih sažetaka uređivanja članka u nastojanju da se ostavi teško izbrisivi biljeg na Wikipediji. Često kombiniran s malicioznim korisničkim računima.
;Skriveni vandalizam: Svaki oblik vandalizma koji sadrži skriveni tekst, nevidljiv u završnoj verziji ali vidljiv za vrijeme uređivanja.