Rada Manojlović – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka izmjene
Red 26:
Rada se 2003. godine prijavila za audiciju Zvezde Granda. Na toj audiciji nije imala sreće, ali snimila je album koji nije poznat publici i nije postigao očekivani uspeh. Nakon četiri godine, svojim glasom skrenula pažnju i kada je počelo takmičenje Zvezde Granda isticala se i došla do finala. U finalu nije imala sreće, ostali su Dušan Svilar i ona, ali je osvojila drugo mesto. Kao i ostali učesnici finala dobila je svoju prvu pesmu Nikada više. Ubrzo je i počeo Grand festival na kojem je Rada otpevala svoju novu pesmu Bole ove usne neverne. Odmah je počela da osvaja gledaoce, a i mladog Milana Stankovića, takođe učesnika Zvezda Granda.<ref name=radam>[http://www.mondo.rs/v2/tekst.php?vest=119590 MTS Mondo:Rada Manojlović:Milan mi baš stoji!] Pristupljeno na dan 7. 7. 2012.</ref> Zatim je snimala svoju treću pesmu Bolje ona nego ja.
 
Prvi album je izdala 2009. godine pod nazivom Deset ispod nule gde su pesme Deset ispod nule i Rođendan idvojile i bile su pun pogodak u to vreme. Posle kraćeg vremena, snima duet 2010. godine sa Sašom Matičem Mešaj mala.

Drugi album Marakana iz 2011. godine, nadmašio je predhodni album po pomenutoj pesmi koju je izvela u emisiji Amiidži šouu. Sa tog albuma, ostale pesme koje su ostvarile veliki uspeh su Nije meni, S mora na planine i ostale.
2013. godine snima pesmu punu ritma sa Cvijom Nema te što Radu predstavlja u drugom svetlu,. a

9 decembra 2014. godine pesmeizdaje Glatko, od kojih jenovi pesmasingle Alkotekst[[Alkotest]] u saradnji sa IDJ play,Videos ostvarila uspeh preko 22 miliona pregleda na sajtu JuTubekipom. TrenutnoKompozitori jepesme jedansu odMilos članovaRoganovic žirijai uFilip dečjojMiletic, emisijipoznati Nekiteam novi''Aspirinci''. klinciPesma zajednoje sapostala Milicomjedan Todorović,od Banetomnajvecih Mojičevićemhitova i Topalkom. Početkom 2016. snimilapa je pesmuu saprva pobednikomcetiri devetedana sezonepresla Zvezdebrojku Grandaod Harisommilion Berκovićem,pregleda. rečAlkotest jebroji osada pesmipreko Biseri22 imiliona svilapregleda.
28 decembra Rada izdaje jos jednu pesmu [[Glatko]] i po prvi put saradjuje sa Dusanom Bacicem a pesma je naisla na odlicne reakcije i broji preko 10 miliona pregleda.
 
Trenutno je jedan od članova žirija u dečjoj emisiji Neki novi klinci zajedno sa Milicom Todorović, Banetom Mojičevićem i Topalkom.
7 februara 2016 godine snimila je pesmu sa pobednikom devete sezone Zvezde Granda Harisom Berκovićem, reč je o pesmi Biseri i svila, koja je oborila rekord i za jedan dan presla je milion pregleda. Rada i Haris su snimili i spot za istu u saradnji sa ''Toxic Entertainment''.
 
== Diskografija ==