SMS Viribus Unitis – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
m robot Mijenja: it:SMS Viribus Unitis
m The file Image:Viribus-unitis-postcard.jpg has been replaced by Image:Viribus-unitis.jpg by administrator commons:User:Siebrand: ''Was in category "Duplicate", exact duplicate''. ''Translate me!''
Red 69:
U noći [[31. oktobar|31. oktobra]] [[1918]]. Paoluči i Roseti i njihovo plovilo dovezeni su kraj ulaska u pulsku luku. Bilo je 10.13 uveče kada su krenuli ka usidrenim brodovima u luci. Iskalkulisali su da im je potrebno oko pet sati da izvrše diverziju i da se vrate ka italijanskom čamcu koji ih je čekao.
 
[[Image:Viribus-unitis-postcard.jpg|thumb|right|''Viribus Unitis'' na staroj razglednici]]
Nakon prelaska svih obrambenih sistema, sačinjenih od barikada, žica i patrolnih čamaca, Paouluči i Roseti u 03.00 ujutro stižu do usidrenih ratnih brodova unutar luke. Najveći brod, ''Viribus Unitis'', bio je usidren najbliže obali i izabran je kao primarna meta. Kada su se dva diverzanta približila brodu, njihov torpedo neočekivano je počeo tonuti. Uspevaju popraviti kvar na torpedu i Roseti postavlja TNT na oklop broda i nameštava tajmer za eksploziju u 06.30 sati. Kada su se počeli udaljavati od broda, spazio ih je stražar na brodu. Patrolni čamac je poslan za njima te su uhvaćeni. Dovedeni su na ''Viribus Unitis'' gde je počelo ispitivanje.