Arsen Oremović – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka izmjene
Nema sažetka izmjene
Red 12:
Početkom osamdesetih bio osnivač i član grupe "[[Blitzkrieg (sastav)|Blitzkrieg]]", najznačajnijeg zagrebačkog benda iz drugog vala [[punk]]a.
 
Započeo je s pisanjem filmskih [[esej]]a u književnom listu '''[[Quorum]]''', početkom [[1990.]]-ih uređivao je filmsku rubriku u tjedniku '''[[Studio (magazin)|Studio]]'''. Od [[1991]]. član je [[Hrvatsko društvo filmskih kritičara|Hrvatskog društva filmskih kritičara]] čiji je bio i predsjednik, u dva mandata: od [[1999]]. do [[2003]]. godine. Godine 1999. bio direktor filmskog festivala u [[Pula|Puli]]. Od 1991. radi u [[Večernji list|Večernjem listu]] kao novinar, filmski i televizijski kritičar, a od [[2002]]. bio je i urednik i kolumnist Večernjakova priloga Ekran.
 
Ipak, [[2007]]. je smijenjen s pozicije urednika kada je u svojoj kolumni "''Ta divna stvorenja''" povodom dodjele [[Oscar]]a, u kojoj je kip za najbolju glazbu dobila [[gay]] umjetnica [[Melissa Etheridge]] za film "[[Neugodna istina]]", napisao šaljiv, satirički komentar na račun potencijalne gay sklonosti hrvatskog premijera [[Ivo Sanader|Ivu Sanadera]], što je izazvalo oprečne reakcije<ref>[[Ivo Pukanić]]; [http://www.nacional.hr/articles/view/32113/ Moralni debakl Arsena Oremovića]; [[Nacional]]; [[5. ožujka]] [[2007]].; preuzeto [[16. ožujka]] [[2008]].</ref><ref>[http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/fset.html Treća smjena u Styriji zbog Sanadera]</ref>. Za razliku od neblagonaklonog osvrta u tjedniku [[Nacional]], [[Radio 101]] Oremovića proglašava osobom tjedna. Potkraj iste godine vraća se na uredničku funkciju u Večernjaku kao urednik glazbenog priloga "Ritam", a sljedeće godine kao urednik kulturne rubrike.