Razlike između izmjena na stranici "Produkcijski kodeks MPAA"

Dodano 1.160 bajtova ,  prije 5 godina
 
Kada je u pitanju nečista ljubav, odnosno ljubav koje je društvo smatralo lošim ili božansko pravo osuđivalo, nužno je pratiti ova pravila: Nečista ljubav nikada ne smije izgledati atraktivno li lijepo. Nikada se ne smije koristiti za komediju ili farsu kako bi izazivala smijeh. Nikada ne smije rezultirati time da kod gledatelja izazove čežnju ili nezdravu radoznalnost. Nikada ne smije izgledati pošteno niti dozvoljeno. Uopćeno, ne smije biti detalja koji prikazuju njene metode ili običaje.
 
Odjeća
 
Potpuna golotinja je zabranjena u svim slučajevima. Ova zabrana se odnosi i na golotinju kroz siluete ili posredno kroz reakcije osoba koje gledaju golotinja. Prikaz genitalija djece, čak i kada su u pitanju novorođene bebe, je zabranjene. Genitalije muškaraca ne smiju biti istaknute niti prikazane kroz sugestivnu odjeću. Ako historijska tema zahtjjeva korištenje tajica, muške genitalije se svejedno ne smiju isticati, ukoliko je to moguće.
 
Ni ženske genitalije se ne smiju sugerirati kroz korištenje kratkih suknji, čak ni pod sjenom. Bilo kakve reference na ženske dlake, čak i ispod pazuha, sui zabranjene. Scene u kojima se žene skidaju valja izbjegavati, osim ako nisu nužne za zaplet. Tako se zabranjuje da žene skidaju čarape.
 
Također se zabranjuje skidanje žena pred muškarcima. Muškarcima nije dozvoljeno skidati hlače. Ako je nužno da se muškarac pojavljuje bez hlača, mora biti odjeven u prikladno donje rublje.
 
Bilo kakvo namjerno pokazivanje je zabranjeno. Također je zabranjeno prikazivanje pupka. Plesni kostimi koji imaju duboke izreze i koji sugeriraju nepristojne pokrete pri plesu su zabranjeni.
 
== Počeci primjene Kodeksa (1930 - 1934) ==