Razlike između izmjena na stranici "Produkcijski kodeks MPAA"

Dodano 1.086 bajtova ,  prije 4 godine
 
Teme seksualnosti nisu opravdane za komediju. Ni u kakvom obliku se ne smiju prikazivati seksualne anomalije. Također se ne smije prikazivati niti spominjati trgovina bijelim robljem.
 
=== Specifične odredbe o seksualnosti ===
"Iz poštovanje prema svetosti braka", izraz "trokut" se koristi jedino u slučajevima kada je treća osoba već u braku, te se prikazuje sa izuzetnim oprezom. Brak se nikada ne smije prikazivati negativno.
 
Scene strasti se moraju tretirati bez da se zaboravi što je ljudska priroda, i što je svima zajedničko. Scene se ne smiju prikazivati na način da izazivaju opasne emocije kod mladih, retardiranih ili kriminalaca.
 
Čak i unutar okvira čiste ljubavi, to su činjenice čiji je prikaz od strane pravnika smatran opasnim.
 
Kada je u pitanju nečista ljubav, odnosno ljubav koje je društvo smatralo lošim ili božansko pravo osuđivalo, nužno je pratiti ova pravila: Nečista ljubav nikada ne smije izgledati atraktivno li lijepo. Nikada se ne smije koristiti za komediju ili farsu kako bi izazivala smijeh. Nikada ne smije rezultirati time da kod gledatelja izazove čežnju ili nezdravu radoznalnost. Nikada ne smije izgledati pošteno niti dozvoljeno. Uopćeno, ne smije biti detalja koji prikazuju njene metode ili običaje.
 
== Počeci primjene Kodeksa (1930 - 1934) ==