Razlike između izmjena na stranici "Produkcijski kodeks MPAA"

 
=== Zločini ===
Tehnike počinjenja ubistva ne smiju biti prikazane na način koji bi izazvao oponašanje u stvarnom životu. Detalji brutalnih ubistava se ne smiju prikazivati. Osveta se ne smije opravdati. Metode kriminalaca se ne smiju prikazivati na autentičan način. Tehnike krađe, bušenja sefova ili dizanja vlakova, rudnika i zgrada u zrak se ne smiju prikazivati. Isti obziri se moraju iskazivati prilikom prikazivanja paleža. Korištenje vatrenog oružja se mora svesti na elementarni minimum. Krijumčarenje ili korištenje narkotika se ne smije prikazivati ni u jednom filmu. Izvan specifičnog zapleta ili karkaterizacije likova, ne smije se promovirati alkohol u životu Amerikanaca.<!-- preuzeto sa es.wiki; još neprevedeno -->
 
=== Vulgarnost ===
-->
 
U prikazu tema koje su grube, odvratne ili neugodne, ali ne uvijek loše, mora se uvijek voditi računa o dobrom ukusu i osjetljivosti gledatelja.
 
=== Alkohol ===
 
Alkohol se nikada ne smije prikazivati prekomjerno. U scenama koje prikazuju život suvremene Amerike, opravdan je jedino kada to zahtjeva zaplet ili nužna karakterizacija likova. Čak i u takvim slučajevima, producenti moraju iskazati umjerenost.
 
=== Religija ===
Svećenici pojedinačnih religija se nikada ne smiju prikazivati na komičan način ili kao pijanci. Svećenici i vjernici nikada ne smiju biti prikazani kao članovima zločinačke ili "nečiste" grupe.
 
== Počeci primjene Kodeksa (1930 - 1934) ==