Dušan Zivlak – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
m Pravopis
m Italik
Red 5:
}}
 
Zivlak Dušan Zivlak rođen je 1950. godine u Nakovu , Srbija.
Školovao se u Nakovu i Kikindi. Diplomirao je na Akademiji likovne umetnosti u Beogradu.
Bavi se slikarstvom i skulpturom. Od 1980. godine živi u Parizu. Član je ''La Maison des Artistes de Paris'' od 1983. godine.
 
Njegove glavne aktivnosti su figurativno slikarstvo/ akrlik, ulje, kombinovane tehnike/ i crtež / olovka, pastel,krejon, kombinovane tehnike/.
Oživljavajući svoje slike dahom oneobičajenih susreta, nespojivih spajanja i žanrovskih svetogrđa Dušan Zivlak nije težio jednom novom poretku, novoj hijerarhiji vrednosti i ciljeva, koja bi, samo, stari normativizam zaodenula u novo ruho. Svoje likovne koordinate, svoja kalemljenja figura, stvari i legendi, svoj „brikolaž“ scena, tema, stilova i morfema Zivlak, od slike do slike, prepušta spontanoj, skoro divljoj montaži atrakcije i distrakcije, sabiranja i raspršivanja, u kojoj sam likovni prizor, na neki način, inkorporira svog posmatrača( ''Milorad Belančić'', 1991).
U aktuelnom trenutku umetnosti, u uslovima razvijenog prularizma, opcija koju u svom slikarstvu zastupa Dušan Zivlak ima punopravni legitimitet. Njegova slika jeste pravi konglomerat ovovremenskih sadržinskih i likovnih podataka, u njoj je sadržana značajna doza vizuelne likovne energije koja sugestivno deluje na percepciju posmatrača. Ta je energija sazdana od brojnih pojedinačnih podataka u slici koji su ukomponovani načinom kolaža, sazdana je od, kroz umetnikovu prizmu prelomljenih, impulsa svakodnevlja te od svesti o civilizacijskom značenju umetnosti i njenog smisla( ''Sava Stepanov'').
[[File:Dušan Zivlak izložba.JPG|thumb|left| Izložba Dušana Zivlaka u Pekingu 2011.]]
Dušan Zivlak je 2011. pozvan da gostuje na Université des Beaux-Arts( Kede College of Capital Normal University) Peking, Kina. Tamo je učestvovao na konferenciji i demonstraciji na temu : Umetnost svetske komnikacije. Dušan Zivlak je proglašen profesorom po pozivu l’Université des