Muzička škola Kosta Manojlović (Zemun) – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka izmjene
Nema sažetka izmjene
Red 133:
* [[Milivoje Ivanović]], prof. violine. Izdao je više od 200 naslova i time ublažio nestašicu notnog materijala dugi niz godina, koja je vrlo otežavala rad u muzičkim školama.
* [[Dejan Marković]], prof. [[violina|violine]] i bivši direktor škole. Napisao je i objavio 5 [[udžbenik]]a za svoj instrument. Škole se i danas koriste u nastavi violine.
* [[Radivoj Lazić]]<ref>[http://klarinetknjige.wordpress.com/o-autorima/radivoj-lazic/ Radivoj Lazić], [http://klarinetknjige.wordpress.com/literatura/ ''Instruktivna literatura za klarinet'']</ref>, prof. [[klarinet]]a. Napisao je 30-ak knjiga za klarinet, a objavio 23. Četiri škole za klarinet i mnoge zbirke komada se obilato koriste u nastavi klarineta, a komadi na koncertnim podijumima, kao i na domaćim i na međunarodnim takmičenjima klarinetista. [[Klavir]]sku pratnju i [[Orkestracija|orkestraciju]] [[Kompozicija (muzika)|kompozicija]] uradio je [[kompozitor]] i prof. [[Vlastimir Peričić]].
* [[Zoran Rakić]], prof. harmonike. Napisao je 6 udžbenika za [[harmonika|harmoniku]] i Zbirku etida za srednju muzičku školu, koje su veoma dobro prihvaćeni od strane kolega.
* [[Zoran Milenković]], prof. violine. Povremeno je davao svoje instruktivne kompozicije za violinu učenicima da ih sviraju. Nije poznato da li ih je objavio.