Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka izmjene
Nema sažetka izmjene
Red 11:
20:54, 2 rujan-септембар 2015 Edgar Allan Poe (Razgovor | doprinosi) je obrisao stranicu Datoteka:51897 big.jpg (Kršenje autorskih prava: Jest, i moj digitalni fotoapart radi mutne slike od 290 pikse.a...)
Malo kada bi uključio mozak shvatio bi da je nečiji fotoaparat svakako uslikao ovu sliku, jer nije nacrtana vodenim bojama. Dakle to može da bude i moj aparat, kao što je i bio.
 
==Slika==
 
Žena je krajnje zgodna, tu nema dileme, međutim - slike koje si postavio, druže, krše autorska prava. Osim što sumnjam da si ti autor slika, ne sadrže dovoljno informacija da se to može provjeriti. Tu imamo dvije solucije - ili sam u pravu ja pa slika temeljem politike o živim osobama ne može na Wikipediju (PU ne vrijedi za lako nabavljive slike živih osoba), ili su u pravu ti pa je slika doista u javnom vlasništvu. Ako je ovo potonje, onda postoji [[Wikimedia Commons]], gdje tu sliku treba postaviti, a ne ovdje. Wikipedija nije fotoalbum --[[Korisnik:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">Biljezim se sa štovanjem</font>]][[Razgovor sa korisnikom:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">,Poe</font>]] 20:56, 2 rujan-септембар 2015 (CEST)
 
:Posljednja uvreda koju si provukao, samo da znaš :) I da, ovo je upozorenje :) Što se fotoaparata tiče, ja kad uzmem sliku fotoaparatom, ona je visoke rezolucije. S druge strane, kad nađem sliku na webu, ona je nerijetko male rezolucije. No kažem, ako je tvoj fotoaparat, imaš Commons, postavi sliku tamo i problem riješen. Sa mnom se ne moraš uopće baviti :D --[[Korisnik:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">Biljezim se sa štovanjem</font>]][[Razgovor sa korisnikom:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">,Poe</font>]] 21:03, 2 rujan-септембар 2015 (CEST)
 
Bila je konstatacija, ispravna. Ako si se uvredio tvoj problem. Ako misliš da svako ima vremena da sedi na Wikipediji po ceo dan i uči šta su Commons i ostala s*anja, varaš se. Znam da je tebi to zanimljivo ali ja imam par članaka koje održavam i nemam nameru da gubim život učeći bilo šta o wikipediji. I ovo radim kao svoj mali doprinos a ne kao neko izdr*avanje s tobom ili bilo kim. Ako si toliko brižan da sve bude po tvojim merilima ("Osim što sumnjam da si ti autor slika" - ko si ti da sumnjaš!!!) mogao si sam da je prebaciš na commons ili kako se već to zove i da učiniš nešto korisno i pametno a ne da brišeš slike i prosipaš neku svoju besmilsnu logiku... molim te prestani da sumnjaš i idi bavi se nečim pametnijim, mojih par članaka ostavi na miru.
 
I samo da dodam, i prethodne slike koje sam uploadovao si obrisao s ko zna kojim objašnjenjem a isto sam ih ja slikao i bile su velike rezolucije, ali si rekao da se "ne zna da li je to Jelena Đurović". Onda sam ti uploadovao svoju sliku sa sajta na kojem piše da je to Jelena Đurović, e onda ti ni to nije valjalo jer je mala rezolucija... jbt, odmori malo.