CSI: Crime Scene Investigation – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Red 54:
'''Sara Sajdl''' (u seriji od 1. do 9. i od 11. do 17. sezone; tumačila je ''Jorja Fox'') bila je analitičar materijala i elemenata. Diplomirala je fiziku na Harvardu, a prije Las Vegasa radila je u [[San Francisco|San Franciscu]]. Zamijenila je Holly Gribbs nakon što je pomogla u istraživanju njene smrti. U potpunosti je posvećena poslu i ide dokle god se to može samo da bi pravda bila zadovoljena, i za žrtve i za zločince. Često je "hladnog" tona i ponašanja. Otac alkoholičar tukao je nju i njenu majku Lauru, sve dok jednom Laura nije "pukla" i izbola ga do smrti; posljedica toga jesu Sarine emocionalne teškoće kada radi na slučajevima zlostavljanja žena i djece. Nakon očeve smrti i odlaska majke u zatvor, data je na odgajanje u dom za nezbrinutu djecu. Prihvatila je Grissomovu prosidbu u 8. sezoni (epizoda ''The Case of the Cross-Dressing Carp''). Nekoliko epizoda poslije (epizoda ''Goodbye and Good Luck'') Sara napušta tim nakon jednog teškog slučaja. Nije se oprostila s kolegama ni s Grissomom, ali mu je ostavila poruku u kojoj kaže da se mora suočiti s duhovima prošlosti, a to ne može uraditi u Las Vegasu. Vratila se kao gost u 17. i 18. epizodi 8. sezone zbog Warrickove smrti, kao 3. i 8. epizodi (posljednjoj Grissomovoj) u 9. sezoni. U 11. sezoni pojavljuje se u epizodnoj ulozi kako bi popunila prazninu nastalu odlaskom Riley. Od 12. sezone je ponovo glavni lik.
 
'''Vorik Braun''' (u seriji od 1. do 8. sezone; tumačio ga ''Gary Dourdan'') bio je AV (audio-video) analitičar. Las Vegas mu je rodni grad, a diplomirao je hemiju na UNLV-u. Glavni aspekt Warrickovog lika bila je njegova ovisnost o kockanju od koje se oporavljao, a taj oporavak ometala je činjenica da živi i radi u gradu kocke. U prvoj epizodi serije novi član CSI-tima ''Holly Gribbs'' ubijena je radeći na mjestu zločina dok je Warrick bio odsutan, uplaćujući tiket u kladionici. Umalo je izgubio posao zbog toga što ju je ostavio samu na mjestu zločina. Grissomovo prijateljstvo i pomoć jako mu je pomoglo da savlada ovisnost, ali je njegova naglost i temperament bila jedan od Eckliejevih razloga da istraži, a zatim i razdvoji tim noćne smjene u 5. sezoni. Warrick je bio jako privržen rodnom gradu i koristio je svoje kockarsko iskustvo u istragama. Oženio se u šestoj, a razveo u 8. sezoni. U 117. epizodi 98. sezone otkriveno je da ima dijete. Warricka više neće biti u seriji jer se Dourdan i CBS nisu mogli dogovoriti o uvjetima novog ugovora. Kao rezultat toga, u finalu 8. sezone zamjenik šerifa puca Warricku u vrat i prsa dok sjedi u autu i ostavlja ga da umre. Umire na početku 17. epizode 8. sezone na Grissomovim rukama.
 
'''Nikolas Stouks''' (u seriji od 1. do 17. sezone; tumačio ga ''George Eads'') smireni je i druželjubivi bivši bejzbolaš i član bratstva iz Dallasa s diplomom iz krivičnog prava na teksaškom ''A&M'' univerzitetu. Zbog toga što je kao dječak bio zlostavljan, njegov lik je prikazan kao saosjećajniji, za razliku od svojih kolega, što mu je donijelo nekoliko ukora s njihove strane; također, sklon je tome da emotivno pristupi slučajevima. U epizodi ''Grave Danger'' Nick je živ zakopan. Preživio je, ali ga je to dosta promijenilo. To je bilo vrlo primjetljivo u epizodi ''Gum Drops'' kada su ga ponijele emocije tražeći nestalu djevojčicu za koju se smatralo da je mrtva. Bio je, također, i uhođen u epizodi ''Stalker'' kada je majstor Nigel Crane umislio da je Nick njegov najbolji prijatelj. Jednom je pomogao prostitutki s kojom se kasnije upustio u vezu. Ubijena je, a on je bio glavni osumnjičeni (epizoda ''Boom''). Tečno govori [[španski jezik]]. U 1. epizodi 11. sezone Catherine ga je promovirala u zamjenika šefa noćne smjene. Na kraju 17. sezone je otišao iz tima da bi postao šef druge laboratorije.
Red 83:
 
'''Henri Endrus'' (u seriji od 5. do 17. sezone; tumačio ga ''Jon Wellner'') je laborant. Prvi put se pojavio pred kraj 5. sezone. N početku 15. sezone se pridružio glavnoj glumačkoj postavi.
 
==== Epizodni likovi ====
{{Glavni|Epizodni likovi u CSI: Las Vegas}}