Putnički avion – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
m Vraćene izmjene 92.244.154.181 (razgovor) na posljednju izmjenu korisnika Kolega2357
Red 4:
==Historija==
[[Datoteka:Farman-goliath.jpg|thumb|right|200px|Farman goliath]]
Ako je linijski putnički avion po definiciji namenjennamijenjen za prevozprijevoz više putnika u komercijalne svrhe, onda se [[SSSR|ruski]] [[Sikorsky Ilya Muromets]] može označiti kao prvi putnički avion. Ilya Muromets je bio luksuzni avion sa zasebnim putničkim salonom, udobnim sedistimasjedalima ispletenim od pruća, imao je spavaću sobu, dnevni boravak, kupatilo, grejanjegrijanje i električnoelektričnu ossvetljenjerasvjetu. Prvi let bio je [[10. 12.]] [[1913.]] a promotivni let sa šesnaest putnika je bio [[25. 2.]] [[1914.]] godine.
 
Slijedeći putnički avion bio je [[Farman F.60 Goliath]] iz [[1919.]] s 14 sedistasjedala. Izrađeno je oko 60 aviona, a [[1923.]] naslijedio ga je manje uspješni četvero-motorni ''Farman F.121 Jabiru''.
 
Jedan od važnijih putničkih aviona tog doba bio je [[Ford Trimotor]]. S dva motora ugrađena na [[Krilo aviona|krilima]] i jednim u nosu mogao je prevesti do osam putnika. Izrađivan je od [[1925.]] do [[1933.]] Bio je korišten od strane prethodnika [[TWA]] i ostalih avio-kompanijaaviotvrtki tog doba dugo nakon prestanka njegove proizvodnje. [[1932.]] je poleteopoletio [[Douglas DC-2]] koji je mogao ponetiponijeti 14 putnika a već [[1935.]] polećepolijeće snažniji i brži [[Douglas DC-3]] s 21 do 32 sedistasjedala.
 
Prvi mlazni putnički avion pojavio se neposredno nakon [[Drugi svjetski rat|Drugog svjetskog rata]]. [[Mlazni motor]]i su se ugrađivali umjesto klipnih na avione kao što su [[Avro Lancastrian]] i [[Vickers VC.1 Viking]] koji u [[Travanj|travnju]] [[1948.]] postaje prvi putnički avion s mlaznim motorima. Prvi novoizrađeni mlazni putnički avioni bili su [[de Havilland Comet]] ([[UK]]) koji je ušao u proizvodnju i korištenje te [[Avro Jetliner]] ([[Kanada]]) koji je ostao na prototipu.