Travian: Razlika između izmjena

Dodana 3 bajta ,  prije 8 godina
m
razne ispravke; kozmetičke promjene
m (Bot: popravljanje preusmjeravanja)
m (razne ispravke; kozmetičke promjene)
'''Travian'''<sup id="inlineaa" class="reference">[[#notea|[a]]]</sup>(transkribovano: Travijan) je strateška višekorisnička igra na internetu, koju je razvila [[nemačka]] kompanija „-{[[Travian Games GmbH]]}-“, a za međunarodno tržište izdala [[Gameforge AG]]. Virtuelni svet „Traviana“ sastoji se od stotina ili hiljada igrača i njihovih sela, a radnja je smeštena u doba [[Rimsko Carstvo|Rimskog Carstva]].
 
== Igra ==
Travian se igra direktno u [[brauzer]]u. Ne moraju se preuzimati i instalirati nikakvi dodaci, mada se može preuzeti grafički paket u cilju bržeg učitavanja stranice. Posle registracije, koja je besplatna, igrač odmah može početi sa igrom. Travian nudi i više opcija kao što je igranje preko [[mobilni telefon|mobilnog telefona]], ali za određenu cenu. Takođe, opcija „Plus“, čija je cena 2,99 dolara mesečno, omogućava dodatne alatke. Program je napisan u programskom jeziku [[PHP]].
 
Možete birati između tri naroda u Travianu, [[Antički Rim|Rimljani]], [[Gali]] i [[Teutonci|Tevtonci]]. Svaki narod ima svoje prednosti i nedostatke, kao i vrste jedinica koje su veoma različite. Od posebne važnosti je izabrati narod koji vam najbolje odgovara.
 
'''[[Rimska imperija]]''' Zbog visokog stepena društvenog i tehnološkog razvitka Rimljani su majstori u izgradnji i njenoj koordinaciji. Njihove jedinice su deo elite u Travianu.
Veoma su balansirani i korisni u napadima i isto tako u odbrani. Da bi zagarantovali ovu raznolikost Rimske jedinice se obučavaju veoma dugo i njihova obuka je skupa. Njihova pešadija je „živa legenda“, ali njihova odbrana protiv neprijateljske konjice nije tako dobra kao kod drugih naroda.
 
Igrači počinju sa jednim selom, uz mogućnost kasnije gradnje drugih i otimanja tuđih sela. U selu se nalaze vojne i civilne zgrade, a oko sela njive i rudnici uz pomoć kojih se sakupljaju sirovine. Za mnoge zgrade postoje preduslovi, poput obavezne prethodne izgradnje jedne ili više zgrada drugog tipa i/ili njihova nadogradnja na određeni nivo.
 
== Savezi ==
 
Savezi su udruženja više igrača koji međusobno trguju, napadaju druge igrače zajedno i zajedno se brane. Za pristup savezu je potrebno da se izgradi ambasada, a za osnivanje sopstvenog je potrebna nadogradnja na stepen 3. Da bi pristupilo više igrača, ambasadu je potrebno proširiti, tako da često igrači koji žele da pristupe savezu šalju osnivaču sirovine za izgradnju, a svaki savez može da primi maksimalno 60 igrača.
 
== Pobeda ==
Posle otprilike 300 dana od početka servera pojavljuje se novi narod '''Natari'''.
Natari su najjači narod u igrici i njih kontrolišu kompjuteri. Neka natarska sela imaju konstrukcione planove pomoću kojih se pravi svetsko čudo. Igrač koji sa herojem uzme konstrukcioni plan, počinje da pravi svetsko čudo. Jedan konstrukcioni plan je dovoljan da se svetsko čudo napravi do 50. nivoa. Kada se napravi na 50. nivou onda treba uzeti drugi konstrukcioni plan i onda se svetsko čudo pravi do 100. nivoa. Igrač iz nekog saveza koji prvi napravi svetsko čudo do 100. nivoa je pobednik, i samim tim je i njegov savez osvajač servera.
 
== Reference ==
{{reflist}}
 
<div class="references-small" style="-webkit-column-width:70em; -moz-column-width:70em; column-width:70em;">
<ol class="references" style="list-style-type:lower-alpha;">
<li id="notea"> '''[[#inlinea|^]]''' Iako ''Pravopis srpskog jezika'' preporučuje da između slova „i“ i „a“ stoji slovo „j“, [http://www.travian.rs/ verzija igrice na srpskom] koristi naziv Travian, napisan ćirilicom.
</ol>
</div>
 
== SpoljašnjeVanjske veze ==
*[http://rs.travian.com Igra na srpskom jeziku]
*[http://www.travian.com Zvanična prezentacija]
{{Commonscat}}
* [http://rs.travian.com Igra na srpskom jeziku]
* [http://www.travian.com Zvanična prezentacija]
 
[[Kategorija:Računalne i video igre]]
37.793

izmjene