77 Sunset Strip – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Legobot (razgovor | doprinos)
m Bot: Migrating 5 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q268543 (translate me)
Kolega2357 (razgovor | doprinos)
m clean up using AWB
Red 28:
}}
 
'''''77 Sunset Strip''''' je [[SAD|američka]] [[dramska serija|TV serija]] koja se originalno prikazivala na programu mreže [[American Broadcasting Company|ABC]] od 1958. do 1964. Protagonisti su bili trojica [[privatni detektiv|privatnih detektiva]] koje su tumačili [[Efrem Zimbalist, Jr.]], [[Roger Smith (glumac)|Roger Smith]] i [[Edd Byrnes]], a čiji je ured bio na [[Sunset Strip]]u u [[Los Angeles]]u, na fiktivnoj adresi koja je poslužila kao naslov serije.
 
Tvorac serije je bio [[Roy Huggins]], također i autor romana po kojima se ona temelji. Autorska prava su kasnije postala predmet spora između Hugginsa i studija [[Warner Brothers]], koji je namjerno pustio pilot-epizodu ''[[Girl on the Run]]'' kao igrani film na [[Karibi]]ma kako bi poslije mogao dokazati da se serija temelji na filmu, a ne njegovim romanima.
 
Prvotno su protagonisti trebali biti dvojica bivših tajnih agenata - Stuart "Stu" Bailey (koga je tumačio Zimbalist) i Jeff Spencer (koga je tumačio Smith). Međutim, brzo se kao jedan od protagonista nametnuo i njihov mladi čuvar parkinga Gerald Lloyd "Kookie" Kooksoon III (koga je tumačio Byrnes). Iako se u pilot-epizodi pojavio kao serijski ubica opsjednut češljanjem i [[rock'n'roll]]om, stekao je takve simpatije gledatelja da su ga u kasnijim epizodama tvorci serije koristili kao [[comic relief|humoristični otklon]] potpuno ignorirajući njegovo hvatanje i osudu na smrt. Kooksoon je s vremenom počeo pomagati dvojici protagonista, a Byrnes je 1960. nakratko napustio seriju tražeći da ima istu plaću kao prva dva glumca. Producenti su popustili pritisku, te je Kooksoon 1961. postao punopravni član detektivskog tima.
Red 40:
==Napomene==
{{Reflist}}
 
 
==Eksterni linkovi==
Linija 51 ⟶ 50:
 
{{DEFAULTSORT:Seventy Seven Sunset Strip}}
[[CategoryKategorija:TV serije]]