Marihuana – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Red 17:
Postoje ljudi, najčešće pacijenti, koji zbog okolnosti pod kojima se njihova bolest razvija, puše i više od deset spliffova konoplje na dan. Ne možete očekivati da pušenje nema nikakve posljedice na vaše zdravlje. Već pri samoj definiciji dima, možemo govoriti o obaveznoj prisutnosti CO<sub>2</sub> iliti [[ugljen-dioksid|ugljičnog dioksida]], koji ulazi u [[pluća]]. No, štetnost pušenja konoplje mnogo je manja od štetnosti koju ostavlja pušenje duhanskih [[cigareta]], ili konzumiranje [[alkoholi|alkohola]].
 
Jedno od najčešće postavljanih pitanja današnje javnosti vezano uz štetnost konoplje je pitanje da li ona stvara ovisnost. Nova istraživanja kažu da konoplja stvara fizičku ovisnost, apstinencijalni sindrom traje nekoliko nedelja sa blagim fizičkim simptomima koji podrazumevaju razdražljivost, svadljivost, kao i veliku želju za ponovnim uzimanjem. Smatra se da su psihička i fizička ovisnost mnogo intenzivnije kada je reč o duvanu recimo.
Jedno od najčešće postavljanih pitanja današnje javnosti vezano uz štetnost konoplje je pitanje da li ona stvara ovisnost. Konoplja ne stvara fizičku ovisnost. Postoje svjedoci, hiljade njih, koji potvrđuju ovu činjenicu. Ti isti ljudi govore kako su konoplju konzumirali pušeći i više od 20, pa čak i 30 godina. Konoplja nije ostavila nikakve posljedice na njima, a kada su se odlučili prestati pušiti, nije bilo nikakve fizičke naznake o krizi, odnosno ovisnosti. Isto tako, postavlja se pitanje psihičke ovisnosti. Psihička ovisnost ovisi o konzumentu, a postoje podaci{{činjenica|date=07. 2010.}} koji govore da je lakše postati psihički ovisni o [[duhan]]skoj cigareti nego o marihuani. U razdoblju svojeg istraživanja konoplje, nisam naišao na niti jedan slučaj hronične psihičke ovisnosti. Isto tako, valja napomenuti istraživanja koja su se odvijala na [[Jamajka|Jamajci]] i [[Kostarika|Kostariki]], koja iznose činjenicu da čak niti veliki potrošači konoplje ne izgledaju psihički ovisni.
 
=== Poveznice ===