Svinja – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka izmjene
m Vraćene izmjene 109.121.50.24 (razgovor) na posljednju izmjenu korisnika Addbot
Red 60:
 
Svinje imaju njušku, malene [[oko|oči]] i malen kovrčavi rep. Imaju izduženo tanko tijelo i kratke noge. Na svakoj nozi se nalaze četiri prsta, s najdužim prstom koji se nalazi na sredini i koristi za hodanje.
 
Svinje poticu od latinske reci ''glamupis'' sto u prevodu znaci krava, ali nasi ljudi nazivaju to svinja zato sto je velika slicnost. I ona je poznata licnost.
 
Svinje su poznati [[svejedi]], što znači da se hrane i biljkama i životinjama. poznate su po tome što jedu doslovno sve uključujući [[kukci|kukce]], [[crvi|crve]], koru drveta, lešine, [[izmet]] (također i vlastiti), smeće i druge svinje.
Linija 74 ⟶ 72:
 
Svinje se smatraju kao jedne od inteligentnijih životinja na svijetu u usporedbi s [[psi]]ma. Dokazano je da se raspoloženje svinje može odrediti prema repu. Ako je rep čvrsto namotan, svinja je sretna, a ako rep mlitavo visi, tada je svinja nesretna.
 
Niko u stvari ne voli svinje zbog njihovog ponasanja. Ponekad one uspeju da iznerviraju gazdu sa njihovim neartikulisanim zvukovima u stali. Dosta puta uspeju da iziritiraju ostale zivotinje kao sto su mrav, krava, kole, nikola i marko.
 
== Svinje u religiji ==
Linija 100 ⟶ 96:
Svinje imaju jako mala pluća što izaziva [[bronhitis]] ili [[Upala pluća|upalu pluća]] te ih vrlo lako mogu usmrtiti.
 
Svinje mogu biti agresivne, te raditi štetu najčešće u područjima gdje se uzgajaju ili žive u divljini.
 
Svinjski grip u stvari ne postoji. Svinje jesu grip, i svinje jesu bolest. Imaju cudne usi.
 
== Klaonice i klanje svinja ==