Branko Đurić Đuro – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka izmjene
Nema sažetka izmjene
Red 51:
Ujesen 1989. godine, počinje emitiranje druge sezone Top liste nadrealista, sa 7 epizoda koje su postigle veliku gledanost te naklonost kritičara. Đuro je svakog tjedna ostvarivao uloge u obliku milicajca Rade Pendreka, mrzovoljnog prosječnog TV gledatelja Reufa, razdražljivog rukovodioca televizijskih vijesti Đuđija, voditelja uradi-sam skeča Đurine kućne čarolije, i drugih. I danas, kad se spomenu "nemiri u Švedskoj", mnogi, između ostaloga, pomisle i na Đurinu famoznu izjavu: "zdravooo, zdravoooo".
 
=== Rat u BiH i preseljenje u Sloveniju ===
Kad je u proljeće 1992. izbio rat u BiH, Đuro je još uvijek bio u Sarajevu, a tijekom prvih mjeseci opsade uspio je napustiti grad otići u Ljubljanu. I danas živi i radi u Sloveniji gdje vodi filmsku kompaniju Threatre 55. Oženjen je sa slovenskom glumicom Tanjom Ribič, sa kojom je glumio u filmu Kajmak i marmelada. Također radi u Hrvatskoj gdje je imao emisiju Pet minuta slave, a bio je i jedan od scenarista Naše male klinike.
 
Sredinom 2000-ih režira seriju Brat bratu, kao slovenski pandan Mućki. Međutim, zbog loše gledanosti, prestala je se emitirati nakon 13. epizode. U veljači 2007. godine Đuro se pojavljuje na srbijanskoj televiziji B92 sa segmentom Đurine žute emisije, malo drukčijom verzijom nadrealističkog skeča Đurinih kućnih čarolija. No, ni to se nije dugo prikazivalo zbog slabih kritika.
 
2011. godine igrao je ulogu srpskog vojnika u filmu Angeline Jolie U zemlji krvi i meda. Ovo je bila njegova druga uloga u nekom filmu o ratu u BiH, a prva je bila u filmu Ničija zemlja iz 2001. godine, Danisa Tanovića. U njemu je pak glumio bošnjačkog vojnika.
=== Glazbena karijera ===
Nakon što je izgradio dobru glumačku, počeo je i sa glazbenom karijerom, gdje se okušao u više bendova. Prvi su bile Ševe, iz ranih 80-ih, koje je osnovao sa prijateljem iz djetinjstva, Nedimom Babovićem. Poslije se, 1983. godine, Đuro priključuje punkerskom SCH-u, ali je onda ipak prešao u Bombaj štampu, gdje se ponovno priključuje Nedimu. Muzička karijera počela mu je zauzimati istaknutije mjesto, iako je aktivnost u bendu bila većinom sporadična. Tek su 1987. godine izdali prvi album, premda poznati postaju još puno prije.