Orlando Bloom – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka izmjene
Red 22:
Još jedan zapaženiji nastup ostvario je u filmu "[[Pirati s Kariba: Prokletstvo Crnog bisera]]" ("Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl") gdje je glumio uz svog idola [[Johnny Depp|Johnnya Deppa]]. "Pirati" su bili ljetni hit popevši se na vrh box-officea i definitivno zbacivši Orlandovu anonimnost s palube. Nedugo nakon toga, odigrao je ulogu princa Parisa u "[[Troja (film)|Troji]]" ("Troy") koji se ludo zaljubjuje u lijepu [[Helena (mitologija)|Helenu]] i otima je ne razmišljajući o posljedicama.
 
Osim toga, snimio je i film "Haeven" čija je svjetska premijera održana nedavno u Americi. SnimaSnimio i filmove "[[Kingdom of Heaven]]" i "Elizabethtown" koji bisu sepostigli narednihveliki godina trebali naći i u našim kinimauspeh.
 
2006. je završeno snimanje filma "[[Pirati s Kariba: Mrtvačeva škrinja]]" koji je u kinima po zaradi nadmašio svog prethodnika, te je 2007. u kina stigao i njegov nastavak, [[Pirati s Kariba: Na kraju svijeta]] u kojima uz Orlanda, kao i u prvom djelu, glume [[Johnny Depp]] i [[Keira Knightley]].
 
U slobodno vrijeme, Orlando se bavi [[ekstremni sportovi|ekstremnim sportovima]] kao što su [[bungee skokovi]], [[sky diving]], [[paragliding]], [[snowboard]] i [[surfanjesurfovanje]]. Zbog njegove avanturističke prirode dogodi mu se pokoja nezgoda: "Slomio sam kičmu, rebra, nos, obje noge, ruku, zapešće, prst na nozi i glavu tri puta" - rekao je Orlando. Trenutno je u vezi s glumicom [[Kate Bosworth]] - nadavno su se zajedno pojavili na premijeri njezinog novog filma "[[Beyond the Sea]]". 2010.godine ozenio se [[Mirandom Kerr]] i dobio sina koji se zove [[Flin Kristofer Bloom]].
 
== Filmografija ==