Razlike između izmjena na stranici "Razgovor:Enigmatika (tupljenje i oštrenje)"

nepotpisan
(nepotpisan)
Relativno sam nov na Vikipediji, pa nisam dovoljno vešt da se uklučim u diskusiju po ovom pitanju, a nisam ni upoznat sa svim pravilima vođenja i uključivanja u diskusuju, pa mi nemojte zamjeriti ako nešto promašim.
 
Vidim da se postavlja pitanje relevantnosti. Pitanje je sasvim normalno za nekoga ko ne prati ovu oblast. Ipak, svi koji i površno prate enigmatiku ovog dijela Evrope, složiće se da je Enigmatika TIO najznačajnije internet-mjesto za informisanje enigmata (mnogo značajnije od zvaničnih sajtova Enigmatskog saveza Srbije ili Zagonetačkog saveza Hrvatske). Više od broja posetilaca (svakodnevno 250-450 različitih čitalaca) važniji je "sastav" posetilaca. Ovaj blog svakodnevno prate svi (apsolutno svi) urednici enigmatskih listova, ali i nekadašnji urednici enigmatskih listova koji danas žive širom svijeta. Blog je do sada najmanje 30 puta citiran u enigmatskim listovima. Takođe, sasvim sam siguran da svi enigmati iz ovog dijela Evrope dijele mišljenje da je ovo relevantan blog, značajan za enigmatiku Srbije, ali i svih okolnih zemalja. (napomena: ukupno je 60-tak zemalja odakle dolaze posetioci) <small>— ''Prethodni nepotpisani komentar napisao je'' [[User:Ero|Ero]] ([[User talk:Ero|razgovor]] • [[Special:Contributions/Ero|doprinosi]]) 09:36, 16 decembar-просинац 2013</small>
 
Sadržaj bi prebacio u članak ''[[Slavko Bovan]]''. --[[Korisnik:Orijentolog|Orijentolog]] ([[Razgovor sa korisnikom:Orijentolog|razgovor]]) 01:04, 16 decembar-просинац 2013 (CET)
Shvatam da branite Vaš stav da treba obrisati tekst o blogu Enigmatika (tupljenje i oštrenje), ali očigledno ne pratite pažljivo ovu oblast stvaralaštva (enigmatiku). Tekst prethodnika koji staje u odbranu "TIO" tvrdnjom da postoji tekst o nekom drugom blogu, "branite" činjenicom da je taj blog izrodio knjigu.
Dobar argument, ali, takođe i argument u korist mog bloga. Raspitajte se, šta je prethodilo pokretanju bloga (da li je bilo nekih knjiga, događaja, isl), te šta je planirano za drugo godinu rada, u koju stupam za 3 dana. Ovih dana sam u velikoj gužvi pa nemam dovoljno vremena da se posvetim ovom pitanju, te da dopunim tekst o blogu Enigmatika(tupljenje i oštrenje).
Naravno, nisam toliko sujetan da mislim da je moj blog u rangu nekih važnijih odrednica kao što su Enciklopedija Britanika ili SANU, ali u najmanju ruku, zaslužuje da stoji na Vikipedija, makar koliko i (minimum) 50% sadržaja. Takođe, volio bih da se zapitate zašto sam baš odabrao SH VIKIPEDIJU. Srdačan pozdrav. <small>— ''Prethodni nepotpisani komentar napisao je'' [[User:Ero|Ero]] ([[User talk:Ero|razgovor]] • [[Special:Contributions/Ero|doprinosi]]) 14:23, 17 decembar-просинац 2013</small>
 
:Iskreno ne, ne pratim doprinose na području enigmatike tako da ne znam što se tu sve dešava, no to nije ni važno. Sigurno postoji niz trivijalnosti na planeti čiji razvoj ja ne pratim, a zasigurno je u sklopu istih učinjen značajan pomak u odnosu na ranije, no o njima ne pišemo na Wikipediji.
:Zašto ste odabrali ovu Wikipediju? Možda baš zato što je jedina gdje postoji šansa da se članak ekspresno ne pobriše bez pretjerane diskusije? Iskreno, ne znam, ali to i nije toliko bitno. Stvar je da, po mojoj interpretaciji pravila o relevantnosti, ovaj članak te kriterije ne zadovoljava. Ostatak zajednice će se sa mnom složiti ili neće, a konačna odluka bit će donesena konsenzusom zajednice, koja je ipak mjerodavnija u odlučivanju treba li određeni sadržaj biti na Wiki ili ne, a ne odlukom jednog člana. I srećom da je tako. --[[Korisnik:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">Biljezim se sa štovanjem</font>]][[Razgovor sa korisnikom:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">,Poe</font>]] 15:27, 17 decembar-просинац 2013 (CET)
Očigledno da sam u zabludi kada je Vikipedija u pitanju. Mislio sam da je to pokušaj pravljenja sveobuhvatnog znanja što će nekoga (bilo koga) interesovati. Dakle, mislim da neki tekst koji će interesovati makar 1% čitalaca jeste relevantan. Sasvim sam svestan da teskt o "TIO" nije zanimljiv biolozima ili fizičarima, ali svim enigmatima koji govore srpskohrvatskim jezikom jeste. Sve je stvar interesovanja, a baš me zanima ko odlučuje šta je relevantno a šta nije. Ima mnoštvo stvari na Vikipedijama koje su sa mog stanovišta potpuno nebitne. Kao što rekoh, nemam vremena ulaziti u šire rasprave, ali samo jednim klikom na "slučajna stranica" naiđoh na ovu odrednicu: "NGC 1225 je galaksija u zviježđu Eridan". Ta odrednica za mene je nebitna, bespotrebna isl, ali nikako ne mogu da kažem da ne postoji određena grupa ljudi kojima je to relevantno.
SH Vikipediju nisam odabrao iz razloga koje navodite. Što se mene tiče, vi koji odlučujete i smatrate da tekst o TIO treba isbrisati, molim da to uradite brzo da ne ulažem trud u dopnjavanje, te da znam šta mi je činiti ubuduće. Naime, sledeću tekst koji sam mislio napisati jeste jedan o jednom enigmatskom listu koji je štampan samo 13 brojeva, ali je bio jedinstven u Srbiji. <small>— ''Prethodni nepotpisani komentar napisao je'' [[User:Ero|Ero]] ([[User talk:Ero|razgovor]] • [[Special:Contributions/Ero|doprinosi]]) 23:01, 17 decembar-просинац 2013</small>