Razlike između izmjena na stranici "Razgovor:Enigmatika (tupljenje i oštrenje)"

nema sažetka uređivanja
:Niste sujetni, ali možda malo previše odvažni, zar ne? Ne mislim da je bilo zle namjere niti optužujem da je vaš komentar bio zlonamjeran, ali po čemu su to ''Britannica'' ili SANU znakovitiji od Wikipedije? Da, ''Britannica'' ima tradiciju i plaćen urednički tim, kao i SANU i tu nas šišaju, ali gdje je esencijalna razlika? I ''Britannica'' je enciklopedija, kao i Wikipedija, a standardi opće enciklopedije (a to Wikipedia jest) moraju biti na određenoj razini, a ne spuštani nisko radi nečije promocije ili radi toga što je to "tamo neka skupina podataka na internetu koju svaki šaban može uređivati kako mu je drago" (ne guram nikome riječi u usta, ali ovo su bile neke od interpretacija Wikipedije kroz medije i komentare, posebno u posljednje vrijeme) tako da ovaj posljednji argument da blog "u najmanju ruku, zaslužuje da stoji na Vikipedija" smatram poraznim komentarom po ugled i viđenje Wikipedije, jer ona nije tamo neka zabit u koju svatko može pisati što hoće već ozbiljan projekt bez trivijalnosti koje svakome padnu napamet.
:Zašto ste odabrali ovu Wikipediju? Možda baš zato što je jedina gdje postoji šansa da se članak ekspresno ne pobriše bez pretjerane diskusije? Iskreno, ne znam, ali to i nije toliko bitno. Stvar je da, po mojoj interpretaciji pravila o relevantnosti, ovaj članak te kriterije ne zadovoljava. Ostatak zajednice će se sa mnom složiti ili neće, a konačna odluka bit će donesena konsenzusom zajednice, koja je ipak mjerodavnija u odlučivanju treba li određeni sadržaj biti na Wiki ili ne, a ne odlukom jednog člana. I srećom da je tako. --[[Korisnik:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">Biljezim se sa štovanjem</font>]][[Razgovor sa korisnikom:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">,Poe</font>]] 15:27, 17 decembar-просинац 2013 (CET)
Očigledno da sam u zabludi kada je Vikipedija u pitanju. Mislio sam da je to pokušaj pravljenja sveobuhvatnog znanja što će nekoga (bilo koga) interesovati. Dakle, mislim da neki tekst koji će interesovati makar 1% čitalaca jeste relevantan. Sasvim sam svestan da teskt o "TIO" nije zanimljiv biolozima ili fizičarima, ali svim enigmatima koji govore srpskohrvatskim jezikom jeste. Sve je stvar interesovanja, a baš me zanima ko odlučuje šta je relevantno a šta nije. Ima mnoštvo stvari na Vikipedijama koje su sa mog stanovišta potpuno nebitne. Kao što rekoh, nemam vremena ulaziti u šire rasprave, ali samo jednim klikom na "slučajna stranica" naiđoh na ovu odrednicu: "NGC 1225 je galaksija u zviježđu Eridan". Ta odrednica za mene je nebitna, bespotrebna isl, ali nikako ne mogu da kažem da ne postoji određena grupa ljudi kojima je to relevantno.
SH Vikipediju nisam odabrao iz razloga koje navodite. Što se mene tiče, vi koji odlučujete i smatrate da tekst o TIO treba isbrisati, molim da to uradite brzo da ne ulažem trud u dopnjavanje, te da znam šta mi je činiti ubuduće. Naime, sledeću tekst koji sam mislio napisati jeste jedan o jednom enigmatskom listu koji je štampan samo 13 brojeva, ali je bio jedinstven u Srbiji.
798

izmjena