Branko Đurić Đuro – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka izmjene
Nema sažetka izmjene
Red 38:
Tijekom prve polovice lipnja 1984. godine, na drugom kanalu TV Sarajeva počela se emitirati Top lista nadrealista. Đuro, sada poznat pod svojim navedenim nadimkom, postao je istaknut član glumačke ekipe. Igrao je više likova, a onaj koji mu je priskrbio najviše pozornosti bila je uloga čuvara u TV stanici, čija je omiljena uzrečica "Ćega, ba".
 
Doživjevši naglu popularnost, Đuro, kao student ASU-a, dobiva uloge u zanimljivim reklamnim spotovima za promicanje turizma na planinama okolo Sarajeva - poput Jahorine i Bjelašnice - ovog puta sa uzrečicom "Joj razlike, drastićne", izrečene sa jakim sarajevskim naglaskom omiljenoj publici. Spomenuti spotovi postali su značajni također zbog melodije nalikn ''jingleu'', koju je kompozirao Goran Bregović Brega, sa Đurom koji pjeva o planinama. (Ista se melodija kasnije pojavljuje u pjesmi Bijelog dugmeta "Hajdemo u planine" na sljedećem studijskom albumu Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo, izdanom u studenon 1986. godine, samo što ju ovaj put pjeva pjevač grupe, Alen Islamović. Zbog Bregine navike da nemilosrdno reciklira stari materijal, identičnu melodiju je 1992. godine otpjevao Iggy Pop kao "Get the Money", za službeni ''soundtrack'' Kusturičina filma Arizona Dream (red. Emir Kusturica).
 
Iduće godine, 1985., Đuro je postao član Audicije, komedijske emisije u kojoj su studenti ASU-a glumili likove koji apliciraju za mjesto na akademiji. Osmišljena kao serija jedan-na-jedan audicija između podnosilaca i profesora sa akademije, gdje su se studenti oslanjali na svoja vlastita iskustva sa audicije, dobila je na popularnosti kada je na televiziji prikazan video (među popularnijima) u kojem je jedan od likova bio Đurin Solomon Bičakćić, snalažljivi gradski momak. Iako je Audicija imala niske ocjene kritičara, njezin prosti humor uskoro je postao komedijski hit u cijeloj Jugoslaviji, a svaka nova generacija ASU-a ga je izvodila u raznim dijelovima države.
 
1985. godine, Đuru je, još na svojoj prvoj godini, izabrao Kenović za glavnu ulogu u TV drami ''Ovo malo duše'', dirljivu priču o odrastanju koju je napisao Ranko Božić, i koja je 1986. godine prikazana na TV Sarajevu. Đuro je igrao Ibrahima Halilovića, koji nakon ženine smrti, odjednom postane samohrani otac u zabačenom bosanskohercegovačkom selu. Ova uloga dovela je do još nekoliko dramatičnijih: u seriji Znak (TV Sarajevo) i filmu Vanja (TV Novi Sad).
 
 
 
=== Glazbena karijera ===