Razlike između izmjena na stranici "Branko Đurić Đuro"

Dodano 898 bajtova ,  prije 7 godina
nema sažetka uređivanja
Od februara [[2007]]. Đurić glumi u emisiji Đurine žute minute na televiziji [[B92]].
 
== KarijeraBiografija ==
Rođen je u obitelji sa ocem Srbinom i majkom Muslimankom. Otac mu je umro kad je imao samo jednu godinu, a kad je imao četrnaest, majka mu se udala za slikara Branka Popovca. Đuro je tako proveo dio svojih tinejdžerskih godina sa očuhom koji je poticao umjetničke sklonosti u njemu.
 
1981. Đuro se pokušao upisati na novoosnovanu Akademiju scenskih umjetnosti, na Univerzitetu u Sarajevu, ali je bio odbijen. Pridružuje se zatim grupi sarajevske mladeži koja je radila Top listu nadrealista, 15-minutni radijski segment koji bi se puštao kao dio tjednog programa zvan PRIMUS (Priče i muzika subotom), na drugom kanalu Radio Sarajeva. Nakon što su ga odbili na ASU-u, Đuro je počeo sa studijem žurnalistike na Filozofskom fakultetu.
 
Nije, doduše, odustao sa glumom, pa je se na TV Sarajevu zaposlio kao statist. Svake godine nastojao se upisati na ASU, i nakon što je opet bio 2 puta odbijen, 1982. i 1983. godine, napokon je uspio ući 1984. godine.
Nakon što je izgradio dobru glumačku, počeo je i sa glazbenom karijerom, gdje se okušao u više bendova. Prvi su bile Ševe, iz ranih 80-ih, koje je osnovao sa prijateljem iz djetinjstva, Nedimom Babovićem. Poslije se, 1983. godine, Đuro priključuje punkerskom SCH-u, ali je onda ipak prešao u Bombaj štampu, gdje se ponovno priključuje Nedimu. Glumačka karijera postala je nešto manje bitna, iako je i aktivnost u bendu bila većinom sporadična, te su tek 1987. godine izdali prvi album, premda poznati postaju još puno prije.
 
=== Prve glumačke uloge ===
Kratko prije nego što je Đuro prošao audiciju na ASU-u, momci iz Top liste nadrealista počeli su snimati skečeve popraćene spotovima sa novokomponovanom narodnom muzikom. U isto vrijeme, Zabranjeno pušenje, bend koji je pripadao supkulturi novog primitivizma, izdaje svoj prvi album Das ist Walter. Đuro dobija sporednu ulogu u spotu za pjesmu Neću da budem Švabo u dotiranom filmu.
 
Tijekom prve polovice lipnja 1984. godine, na drugom kanalu TV Sarajeva počela se emitirati Top lista nadrealista.
 
=== Glazbena karijera ===
Nakon što je izgradio dobru glumačku, počeo je i sa glazbenom karijerom, gdje se okušao u više bendova. Prvi su bile Ševe, iz ranih 80-ih, koje je osnovao sa prijateljem iz djetinjstva, Nedimom Babovićem. Poslije se, 1983. godine, Đuro priključuje punkerskom SCH-u, ali je onda ipak prešao u Bombaj štampu, gdje se ponovno priključuje Nedimu. GlumačkaMuzička karijera postalapočela mu je neštozauzimati manjeistaknutije bitnamjesto, iako je i aktivnost u bendu bila većinom sporadična,. teTek su tek 1987. godine izdali prvi album, premda poznati postaju još puno prije.
 
==Filmovi==