Razgovor:Srpska Wikipedija – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
mNema sažetka izmjene
Nema sažetka izmjene
Red 4:
::Не бих рекао. Ми, уредници Википедије на српском језику, тако је и зовемо, званично. Та Википедија није намењена само Србима и не односи се само на Србију, исто важи и за остале википедије. Википедија на енглеском, француском, кинеском... Знам да је већина уредника Википедије на српскохрватском из Хрватске и да су они навикли да користе придев уместо генитива или датива неке именице али то није разлог да и овде примењују то правило. Просто је невероватно да Ви који толико водите рачуна о политичкој коректности то не примећујете. [[Korisnik:Самарџија|Самарџија]] ([[Razgovor sa korisnikom:Самарџија|razgovor]]) 13:43, 4 decembar-просинац 2013 (CET)
:::Ne znam ko čini "većinu" na sh.wiki niti odakle je ona, ali znam da je u ovom slučaju bolje imati članke sortirane po pridevima ("Arapska, Bugarska, Katalonska...") nego imati nekoliko desetaka članaka koji svi počinju istom imenicom. Koliko vidim, tako je i na 95% drugih wikipedija. --[[Korisnik:Igorwindsor|Igor Windsor]] ([[Razgovor sa korisnikom:Igorwindsor|razgovor]]) 14:05, 4 decembar-просинац 2013 (CET)
::::Не видим зашто би то било боље ако то није проблем Википедији на српском језику, али оно што је много важније јесте да је то неправилно. [[Korisnik:Самарџија|Самарџија]] ([[Razgovor sa korisnikom:Самарџија|razgovor]]) 15:11, 4 decembar-просинац 2013 (CET)
Nazad na stranicu "Srpska Wikipedija".