Hipoteze o nejužnoslavenskom porijeklu Hrvata – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka izmjene
m Vraćene izmjene 78.30.189.182 (razgovor) na posljednju izmjenu korisnika 212.200.251.54
Red 2:
 
 
== Slavenska teorija ==
 
Hrvati su pokatoliceni Srbi koji su se pokatolicili kako bi izbegli rat sa Turcima, jer ako se pokatolice prisli bi Austrougarima i bili bi pod zastitom, tada mocnog Vatikana! Koji i dan danas koristi Hrvatima, odnosno Srbima koji nisu ni svesni da su Srbi, a inace velika mrznja postoji izmedju dva ista naroda, samo sto Srbe Pravoslavce i prave Srbe i Srbe Katolike razdvaja religija! Utvrdjenjem ove teorije mnogo toga bi se promenilo, Hrvati bi morali u tom slucaju da priznaju da su Srbi, naravno, ostali bi Katolici, ali srpski Katolici! U tom slucaju, bar ne bi bilo vise ratova izmedju, Srba koji su Hriscani i samo ih deli racunanje vremena!
Ova teorija ukoliko je tacna, a mnogo toga ukazuje da je tacna, zavladao bi mir na Balkanu i samo bi preostao da se resi slucaj ,,Islam''.
Po ovoj teoriji, to bi znacilo da su se 90-ih godina dvadesetog veka, sukobili Srbi protiv Srba i da su proterani iz Krajne samo Pravoslavci, a ostali Srbi Katolici! Srbe je istorija vec mnogo puta ucila da se drze zajedno, zato i na nasem grbu postoje 4 slova S ,,Samo Sloga Srbina Spasava''. To nije napisano tek tako, taj slogan datira jos od samog nastanka Srba, no nesto se jako tesko Srbi drze tog slogana!
 
{{section-stub}}