Pingvini – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Rjecina2 (razgovor | doprinos)
m Rjecina2 premjesti stranicu Pingvinke na Pingvini: ispravite me ako grešim, ali ime je Pingvini ?
Red 89:
Većina vrsta živi između 45. i 60. stupnja južne zemljopisne širine. Najveći broj jedinki živi uz Antarktik i na obližnjim otocima.
 
== Životni okoliš Pingvina ==
 
Pravi životni prostor pingvina je Novi Sad, kom su izvanredno prilagođeni. Kuci bleje radi mazenja i grljenja i ljubljenja. Zive odvojeno za sada nasa 2 pingvina novosadska, ali to planiraju da promene u jednom trenutku u buducnosti.
Pravi životni prostor pingvina je otvoreno more, čemu su izvanredno prilagođeni. Na kopno dolaze samo radi gniježdenja. Tu žive na stjenovitim obalama južnih [[kontinent|kontinenata]], hladnim [[šuma]]ma umjerenih područja, podtropskim pješčanim plažama, područjima ohlađene [[lava|lave]] na kojima gotovo uopće nema [[vegetacija|vegetacije]], subantarktičkim [[trava|travnjacima]] ali čak i na ledu Antarktika. Dok tropske vrste ostaju na svom području, druge vrste odlaze i više stotina kilometara daleko od [[ocean]]a kako bi došle u područja gdje legu mladunce.
Ovi pingvini svoje slobodno vreme provode u zecijoj rupici i poznatiji su pod imenima Heroj i njegova princeza herojinka takodje i kao mishic i bubica :)
i setaju se tamo i uzivaju u svom mestu i prostoru i nista sem njih ne postoji dok su tu ^_^ kad su blizu jedno drugom otvori se put u tu rupu i zajedno srecni drzeci se za rucice uskoce unutra i uzivaju ^^ puno vise uskoro ;) buuub B :)
--[[Posebno:Doprinosi/109.93.83.227|109.93.83.227]] 12:29, 3 studeni-новембар 2013 (CET)
 
== Vrste ==